Steenbergse spookrijdster moet rijbewijs inleveren

STEENBERGEN – De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 24-jarige Steenbergse, omdat in de nacht van woensdag op donderdag tientallen kilometers aan een stuk tegen het verkeer inreed op de A58. De spookrijdster verklaarde tegenover de politie door wegwerkzaamheden en een falend navigatiesysteem op het ‘verkeerde pad’ te zijn geraakt.

Vandaag maakte de politie het voorval pas bekend. Over de spookrijdster kwamen donderdagmorgen rond de klok van half vijf meerdere meldingen binnen. De vrouw reed vanuit de richting Bergen op Zoom naar Zeeland en veroorzaakte bijna een frontale botsing.

Onverstoorbaar en met een snelheid van zo’n 100 kilometer per uur vervolgde zij desondanks haar weg, zelfs toen zij werd gewaarschuwd door een politiewagen, met lichtsignalen een en stopbord. De agent van deze auto moest nota bene uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Nabij Kruiningen lukte het uiteindelijk de bestuurster aan te houden.

Zij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en voorlopig mag zij dus niet meer achter het stuur plaatsnemen.