Steenbergse Roparunteams onderweg

STEENBERGEN/PARIJS – Even voor negen uur en kort na tien uur vanavond zijn in Parijs respectievelijk de Stonemountain Runners en Door Dik & Dun begonnen aan de Roparun 2015; de estafettetocht voor het goede doel over bijna 520 kilometer, die op Tweede Pinksterdag eindigt op de Coolsingel in Rotterdam, met maandagmorgen zoals gebruikelijk de doorkomsten in Steenbergen en Dinteloord.

Beide Steenbergse teams hebben laten weten dat de weersomstandigheden in Frankrijk prima zijn en dat zij voorspoedig uit de startblokken zijn gekomen. 

Ze hebben natuurlijk nog een lange weg te gaan, maar de ervaring van voorgaande jaren leert dat niets de Roparunners tegenhoudt om zich tot het uiterste in te spannen, in de wetenschap dat de (terminale) kankerpatiënten voor wie zij dit allemaal doen het veel zwaarder hebben. 

De Roparun arriveert maandag vanaf vijf uur ’s morgens in de Oudlandsestraat, waar de organisatie van de doorkomst weer allerlei activiteiten ontplooit, voor springkussens, een ontbijttent, dj’s en dweilbands heeft gezorgd, en op veel publiek rekent om de deelnemers aan te moedigen. Dat gebeurt deze keer onder het motto Walk of fame. Glitter en glamour, zo luidt derhalve het ‘kledingvoorschrift’.

Jubileum Door Dik & Dun

Ter hoogte van de Van Bredastraat is de ‘fanplek’ van Door Dik & Dun, hier wordt ook de 20ste deelname van deze formatie gevierd. Familie, vrienden en bekenden van de Stonemountain Runners komen samen ter hoogte van café De Fles om hun helden een warm welkom te bieden.

Van daaruit lopen en fietsen de deelnemers verder via de Van Gaverenlaan en het stadscentrum, waar de sportievelingen eveneens op muzikale aanmoedigingen kunnen rekenen, die hen ongetwijfeld helpen bij de laatste kilometers richting de finish. 

Ook in Dinteloord krijgen zij vervolgens weer de nodige steun. Daar voltrekt het doorkomst-evenement zich vanaf zes uur op het Raadhuisplein. De Stichting Dinteloord in Beweging heeft weer een uitgebreid programma opgezet, met o.a. de mogelijkheid tot ontbijten en zowel sport- en spel- als knutselactiviteiten voor de kinderen. 

Mini Roparun
Als de laatste teams hier zijn gepasseerd, wordt het festijn vervolgd met een Mini Roparun voor de jeugd, waarvan de opbrengst eveneens bestemd is voor het onderhavige goede doel. Het startschot klinkt om 13.00 uur, na een gezamenlijke warming up van de teams, die een ronde van ruim vier kilometer zullen afleggen, met een groots onthaal op het Raadhuisplein. Aanmelden is ook op de dag zelf nog mogelijk.