Steenbergse jongens aangehouden voor mishandeling

STEENBERGEN – Vijf jongens uit Steenbergen zijn afgelopen dinsdag en woensdag aangehouden voor de mishandeling van een 20-jarige man uit Oud-Vossemeer. Dit incident vond plaats op zondag 31 juli jongstleden in de Kaaistraat in Steenbergen. De daders zijn allen in de leeftijd van 15 tot 17 jaar. Een zesde verdachte wordt binnenkort aangehouden.

Het slachtoffer liep omstreeks 03.15 uur met zijn vriendin vanuit het uitgaanscentrum over de Kaaistraat in Steenbergen. Daar ziet hij een viertal jongens staan, begroet deze en loopt vervolgens door. Kort daarop bemerkte hij dat deze jongens en nog twee anderen hen achterna lopen. Het wordt al snel duidelijk dat zij geen vriendelijke bedoelingen hebben.

Groepsgeweld

Er wordt gescholden en de groep omsingelt het slachtoffer en zijn vriendin. Vervolgens gaan ze los en mishandelen als groep het slachtoffer. Als deze probeert weg te rennen wordt hij getackeld en valt hard tegen een paal. Terwijl hij op de grond ligt, wordt hij nogmaals door de groep gestompt en geslagen. Hierna rennen ze weg en laten de man in hulpeloze toestand achter. Deze gaat vervolgens naar huis en belt van daaruit de politie om aangifte te doen. Het slachtoffer heeft aan de mishandeling een gebroken kies, gekneusde ribben, een dik oog, blauwe plekken en diverse schaafwonden op ellebogen en knieën overgehouden.

Onderzoek

Dinsdag zijn er twee verdachten van 16 en 17 jaar aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Uit de verhoren komen vervolgens vier andere namen naar voren, waarvan er vanmorgen drie zijn aangehouden. De aanhouding van de zesde verdachte vindt binnenkort plaats.