Steenbergse Janneke in Boer Zoekt Vrouw

STEENBERGEN – Er zijn al heel wat inwoners die haar hebben herkend, want het programma Boer Zoekt Vrouw heeft een trouwe schare kijkers. Janneke van der Wegen uit Steenbergen is een van de briefschrijfsters die dit jaar is uitgekozen. Samen met nog twee andere vrouwen is ze door kandidaat Marnix uitgenodigd om te komen logeren op zijn boerderij. Dit is ook meteen het enige wat er verder over bekend is, want het programma eist strikte geheimhouding van alle deelnemers, om de uitkomst spannend te houden.

“Ik mag er inderdaad niks over zeggen, want dat zijn nu eenmaal de regels van het programma”, zegt Janneke in een reactie. Ook haar moeder Adje van der Wegen, een bekend gezicht bij Bakkerij van Broekhoven op de Welberg, verklapt niks. Wel kan ze vertellen dat zij en haar dochter continu worden aangesproken over het wel en wee van het datingprogramma. “Als we aan het wandelen zijn, komen er regelmatig mensen naar ons toe die natuurlijk nieuwsgierig zijn over hoe het tussen haar en boer Marnix gaat. Al die aandacht is best wennen, maar ik denk dat Janneke er wel een beetje op voorbereid was. Overigens heeft ze mij pas verteld dat ze geschreven had op het moment dat ze hoorde dat ze uitgekozen was. Daarna hebben we het samen nog een tijdje geheimgehouden voor mijn man.”

Avontuur

In de aflevering van afgelopen zondag was te zien hoe Marnix ‘zijn’ drie vrouwen om de beurt achterop zijn paard meenam voor een rit door de branding. “Dat was geloof ik wel een heel avontuur”, glimlacht Adje. 

Het is overigens niet de eerste keer dat er een regiogenoot opduikt in het programma. Vorig seizoen was boer David uit Dinteloord te zien, die uiteindelijk de liefde vond bij briefschrijfster Mara.

Hoe het avontuur voor Janneke en de andere deelnemers verder afloopt zullen de Boer Zoekt Vrouw-fans moeten afwachten. Op 2 december volgt de ontknoping en zullen de kijkers weten voor wie de boeren uiteindelijk hebben gekozen. 

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Foto’s: Eigendom KRO-NCRV