Afbeelding
vrijdag 19 april 2019, 08:26

Steenbergen wint uiteindelijk met 6-1 van RBC: nu vierde plaats

Steenbergen - RBC  6-1

Gisteravond , donderdag 18 april, moesten Steenbergen en RBC de resterende 29 minuten uitspelen van de enkele weken geleden gestaakte wedstrijd tussen deze 2 teams.

Steenbergen begon de wedstrijd met een 3-1 voorsprong en mocht het spel hervatten met een vrije trap.

Zowel RBC als Steenbergen mochten met 10 spelers aantreden omdat van beide teams 1 speler met rood was weggestuurd.

Steenbergen spits Stijn Heideman wist in de eerste ontmoeting al 2 keer tot scoren te komen en presteerde het om daar in de resterende 29 minuten nog 3 doelpunten aan toe te voegen.
Reeds in de 2e minuut was het raak toen hij een hoekschop van Stijn Baarendse ongehinderd kon binnen koppen en daarmee RBC op een haast onoverbrugbare  4-1 achterstand bracht.

In de 25e minuut herhaalde hij dit spelmoment nog eens door nu een hoekschop van Davy Krijnen achter de RBC doelman te koppen (5-1) , 3 minuten later gevolgd door nummer 5 toen hij een voorzet van  Lennart Boot wederom met het hoofd doeltreffend afrondde, (6-1).

Steenbergen had in deze mini wedstrijd wel 6 keer kunnen scoren want naast de genoemde goals waren er nog uitstekende mogelijkheden voor nogmaals Stijn Heideman , Remco van de Riet en Davy Krijnen ( schot tegen de lat).

RBC stelde daar bar weinig tegenover , slechts 1 keer moest blauw wit doelman Jeroen Sebregts handelend optreden ten koste van een hoekschop.

Er was overigens voor Steenbergen (en ook voor RBC) nog meer goed nieuws.

De 4 punten die beide verenigingen in eerste instantie van de KNVB in mindering hadden gekregen zijn verminderd tot 2 punten.

Steenbergen staat mede daardoor nu weer op een mooie 4e plaats op de ranglijst en doet , met nog 4 wedstrijden voor de boeg , ook nog  volop mee voor een goede klassering in de 3e periode.

Tekst: door John Rommers Foto: foto’s Mark Koenraadt ©2019