zaterdag 21 september 2019, 09:00

Steenbergen wint bekerwedstrijd tegen Lepelstraatse Boys met grote cijfers

Steenbergen - Lepelstraatse Boys         7-0

Na de 8-1 winst van v.v. Steenbergen in de bekerwedstrijd tegen Smerdiek werd afgelopen zondag ook de 3e en laatste bekerwedstrijd tegen 5e klasser Lepelstraatse Boys met grote cijfers gewonnen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 7-0 overwinning , een uitslag die na de 1-0 ruststand niet meer werd verwacht.

De eerste helft gaf een vrijwel constant aanvallend Steenbergen te zien, maar ook een Lepelstraatse ploeg die met man en macht verdedigde. Steenbergen kon zich maar weinig doelkansen creëren maar kreeg in de 25e minuut een uitgelezen mogelijkheid. Jordy Dam werd binnen de 16 gevloerd maar de daardoor toegekende strafschop werd door Kevin de Jong helaas hoog over geschoten.Een kleine 10 minuten later was het dan eindelijk wel raak toen Enzo den Haak vanaf zo’n 25 meter het Lepelstraatse doel onder vuur nam en de doelman van de tegenpartij versloeg: 1-0.

Productieve 2e helft

De 2e helft was het vervolgens snel gedaan met de tegenstand van Lepelstraatse Boys.
Eerst was het Dorus Bakker die zijn mooie afstandsschot  in de bovenhoek zag verdwijnen (2-0) en nadat kort daarna een vrije trap van Jordy Dam via de paal naast ging was het dezelfde speler die in de 65e minuut een voorzet van Marvin Braat binnen kopte, 3-0.
Een kwartier voor tijd passeerde Jordy Dam een 3-tal spelers om vervolgens de 4-0 aan te tekenen en weer 3 minuten later was het Marvin Braat die op aangeven van Dorus Bakker de 5-0 binnen schoot.
Diëgo Vaissaire zorgde vervolgens 6 minuten voor tijd voor de 6-0 waarna het slotakkoord weer voor Jordy Dam was, die na een voorzet van Marvin Braat voor de 7-0 eindstand zorgde.
Ondanks deze zege en de zege op Smerdiek gaat Steenbergen niet door naar de volgende ronde van de KNVB beker. De eerste bekerwedstrijd tegen Kogelvangers  werd helaas verloren en omdat de ploeg uit Willemstad ook de overige 2 wedstrijden wist te winnen gaat die ploeg een ronde verder.

Door: John Rommers