Afbeelding
zaterdag 7 maart 2020, 14:00

Steenbergen in blessuretijd op winst tegen Philippine

Steenbergen - Philippine                        2-1

STEENBERGEN - De klok van het scorebord langs het hoofdveld van vv Steenbergen gaf 90 minuten aan toen Steenbergen halverwege de helft van Philippine op rechts een vrije trap mocht gaan nemen. Invaller Ahmed Dahir was kort daarvoor de diepte ingestuurd maar werd onderuit gehaald. Aanvoerder Xander Burggraaff plaatste de bal precies op het hoofd van Jordy Dam en op zijn kopbal had de Zeeuwse doelman geen antwoord. Ahmed Dahir gaf de bal nog een laatste zetje maar de bal was al over de lijn en dat betekende een 2-1 voorsprong voor Steenbergen.

Misschien net een beetje teveel van het goede, wellicht was een gelijkspel een betere afspiegeling geweest van de krachtsverhoudingen tussen Steenbergen en Philippine maar dat neemt niet weg dat de mannen van trainer Robin Borremans super blij waren met deze overwinning op de valreep.

Steenbergen 1 - Philippine was geen al te beste wedstrijd. Op de eerste plaats niet door de moeilijke omstandigheden vanwege (wederom) de harde wind en daarbij kwam ook nog eens dat de Steenbergse oefenmeester niet kon beschikken over een 4-tal basisspelers.
Door de brede selectie stond er gelukkig toch nog een zeer acceptabel Blauw wit team op de grasmat en op de inzet was ook niets aan te merken maar de kwaliteit van het voetbal liet te vaak te wensen over.
Vooral nadat Steenbergen in de 54e minuut op een 1-0 voorsprong was gekomen zakten de Blauwwitten te ver in. Ze lieten de Zeeuwse tegenstander te gemakkelijk komen en was het wachten op de gelijkmaker.
Die kwam er dan ook een kwartier nadat Steenbergen de leiding had genomen maar op de valreep wist Steenbergen dus alsnog te volle winst thuis te houden.

Moeilijke omstandigheden

Steenbergen begon de wedstrijd met de harde wind schuin tegen en al snel was duidelijk dat die wind wederom voor moeilijke omstandigheden ging zorgen.
De eerste goede aanval kwam in de 10e minuut op naam van Philippine. Op links werd de bal vanaf de Steenbergse achterlijn terug getrokken, maar het schot wat daarna volgde ging naast.
Vijf minuten later was er een uitstekende mogelijkheid voor Steenbergen. Pieter Suijkerbuijk onderschepte op het middenveld een bal, kaatste naar Joshua van Willigen die vervolgens  Jordy Dam in stelling bracht. Zijn schot vanaf de rand van de 16 was echter te zwak en daardoor een gemakkelijke prooi voor de Philippine doelman.

Vervolgens zagen we een goeie poging van Joshua van Willigen die niet ver naast ging en uit een hoekschop van Philippine volgde een schot dat eveneens net de goede richting miste. In de 37e minuut was er een vlotte aanval van Steenbergen. Via Mo Dahir en Marvin Braat werd Joshua van Willigen de diepte ingestuurd, maar was het de Philippine doelman die net iets eerder bij de bal was. In de laatste minuten van de 1e helft mocht Steenbergen tot 2 keer toe op een aantrekkelijke positie een vrije trap nemen maar beide pogingen werden door Joshua van Willigen in de muur geschoten.

Feller Steenbergen

De tweede 45 minuten begonnen met een iets feller Steenbergen waardoor er ook enkele goede mogelijkheden ontstonden. De eerste scoringskans was er op aangeven van Jordy Dam voor Marvin Braat maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt.
En een tweede doelkans zagen we voor Mike de Hoog die een voorzet van Jordy Dam kon inkoppen maar te weinig kracht kon zetten, waardoor ook dit geen goal opleverde.
Nadat een snelle aanval van Philippine werd besloten met een goed schot, dat nog net op tijd kon worden geblokt door Xander Burggraaff, kreeg Steenbergen in de 54e minuut op de helft van Philippine een ingooi te nemen.
Xander Burggraaff gooide de bal  in het strafschopgebied van Philippine en uiteindelijk was het Marvin Braat die van dichtbij de Zeeuwse doelman wist te verslaan. (1-0).

Strafschop voor Philippine

Zoals eerder gezegd maakte Steenbergen na deze treffer de fout om Philippine te laten komen en geen druk meer te zetten op de tegenstander. De Zeeuwse ploeg kreeg daardoor veel balbezit, kansen kwamen er in eerste instantie nog niet maar dat veranderde in de 67e minuut. Verdediger Bart Heshof hield toen in het strafschopgebied zijn tegenstander iets te opzichtig vast rond zijn middel en de uitblinker van deze middag , scheidsrechter Jack Brummer , (vocaal soms iets te nadrukkelijk aanwezig maar uitstekend fluitend) had ook dat gezien.
De toegekende strafschop was onhoudbaar voor doelman Joost van de Ree. Philippine probeerde hierna door te drukken, kreeg ook enkele mogelijkheden om te scoren met o.a. een kopbal die de Steenbergse lat toucheerde maar de Blauwwit verdedigers hielden stand.
Spelers en toeschouwers leken zich te verzoenen met de gelijke 1-1 stand maar daar kwam in de laatste minuut van de normale speeltijd toch nog die winnende treffer voor Steenbergen.
In de resterende 7 minuten blessuretijd kreeg Philippine nog een kans via een vrije trap die werd over geschoten en werd een prima vrije trap die Jordy Dam mocht nemen namens Steenbergen door de Zeeuwse sluitpost tot hoekschop verwerkt. Drie belangrijke punten konden worden bijgeschreven waardoor Steenbergen op de ranglijst dan eindelijk in het linker rijtje terug te vinden is.

Thuis tegen VVR

Zondag a.s. staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma , deze keer met als tegenstander VVR uit Rijsbergen. Een tegenstander die 3 punten minder bij elkaar heeft gevoetbald dan Steenbergen maar wel 2 wedstrijden minder heeft gespeeld. Als ook deze wedstrijd in winst zou kunnen worden omgezet neemt Steenbergen echt afstand van de onderste plaatsen.
Aanvang van de wedstrijd om 14.30 uur op het sportpark aan de Seringenlaan te Steenbergen.

Programma en uitslagen senioren

Uitslagen senioren van zondag 1 maart: Steenbergen 1 - Philippine 1: 2-1; Dosko 2 - Steenbergen 2: 2-3; Steenbergen 3 - Nw.Borgvliet 2: 1-1.
Programma senioren voor zaterdag 7 maart: Kogelvangers 2  zaterdag- Steenbergen 2  zaterdag, aanvang 14.30 uur; Steenbergen 3 zaterdag - Lepelstraatse Boys 2 zaterdag, aanvang 13.15 uur; Oranje Blauw ‘14 1 zaterdag - Steenbergen 4 zaterdag, aanvang 14.30 uur.
Programma voor zondag 8 maart: Steenbergen 1 - VVR 1, aanvang 14.30 uur; Steenbergen 2 - Unitas’30 2, aanvang 11.30 uur; Steenbergen 3 - Dioz 2, aanvang 11.00 uur; Steenbergen dames - Sc.Kruisland dames, aanvang 11.30 uur.

Foto’s: Mark Koenraadt ©2020
Door: John Rommers