STB Live Music raakt juiste snaar met popquiz

STEENBERGEN – Zo’n vijfendertig muziekliefhebbers – een opkomst die de organisatie alleszins tevreden stemde – verzamelden zich gistermiddag in café-zaal De Fles voor de eerste popquiz van STB Live Music. De stemming zat er goed in bij de deelnemers, die maar liefst 150 vragen voorgeschoteld kregen. Het team ‘Witte Gij Wa’ liet de meeste goede antwoorden noteren.

Muziekfanaat Rian IJzermans had overduidelijk veel tijd en energie gestoken in het samenstellen van de quiz, waarbij een flinke dosis parate kennis over uiteenlopende muziekgenres en artiesten – uit heden en verleden – bepaald geen overbodige luxe was. Pop- en rock voerden de boventoon, maar het ‘repertoire’ varieerde van U2 tot Michael Jackson en zelfs Willy Alberti passeerde de revue.

De deelnemers, van alle leeftijden,  moesten onder meer de familierelatie zoeken tussen de uitvoerenden van bepaalde nummers en onder de noemer ‘Over de doden niets dan goeds’ werden beelden getoond van overleden zangers- en zangeressen, de één wat bekender dan de andere. Dat alles onder het genot van een drankje en live muziek van de band Phonecall.

Zo werd er een nieuwe impuls gegeven aan het culturele leven in Steenbergen en dat is zeker voor herhaling vatbaar, concludeerden zowel de leden van STB Live Music als de kandidaten. Achter ‘Witte Gij Wa’ eindigden de ‘Kwitmenietjes’ en ‘De Lammetjes’ op de tweede en de derde plaats.