Stadsarcheoloog Christ van Terheijden overleden

STEENBERGEN – Als gevolg van een noodlottig ongeval tijdens werkzaamheden aan het onderkomen van ‘zijn’ Stichting Stadsarcheologie Steenbergen is gisteren op 79-jarige leeftijd Steenbergenaar Christ van Terheijden (op de foto rechts) overleden.

De voorzitter van de stichting was gisteren – samen met andere vrijwilligers van de organisatie, leden van de Steenbergse Rotary Club en ambtenaren van de gemeente Steenbergen – druk in de weer met de opknap van het onderkomen van de stadsarcheologen aan het Doornedijkje. Dit gebeurde in het kader van de landelijke vrijwilligersactie NL Doet.

,,We stonden met z’n tweeën op het lage gedeelte van het dak, om de boegdelen te schuren. We stonden ondertussen wat te praten, maar plotseling hoorde ik een klap en lag Christ op de grond. Naar alle waarschijnlijkheid is hij één stap te ver naar achteren gelopen. Het is een ramp, een zware klap voor zijn familie en onze organisatie,’’ reageert secretaris Chris Duijvestijn.

Al sinds 1978 voorman van de Steenbergse stadsarcheologen

Van Terheijden is nog per ambulance naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht, waar hij gisteravond helaas kwam te overlijden. De werkzaamheden t.g.v. NL Doet aan het gebouw van de archeologen, die ook vandaag nog zouden plaatsvinden, zijn onmiddellijk afgelast.

Christ van Terheijden was hét gezicht van de Stichting Stadsarcheologie Steenbergen, waarvoor hij bij de opgravingen van de vroegere weeshuizen in 1978 de basis legde. In 1996 werd de voormalige werkgroep een stichting, al die jaren was Van Terheijden de voorman.