Sprookjesachtige musicals bij Myra Ceti

STEENBERGEN – Bij theaterschool en dansstudio Myra Ceti, van Menno en Mirella Ooms, is alles in gereedheid gebracht om de zeventien groepen van elk zestien spelers weer te laten schitteren in een tweetal musicals, die op 3, 4, 9, 10 en 11 oktober op de planken worden gebracht.

De voorstellingen zouden, ter afsluiting van het vorige lesseizoen, kort voor de zomer plaatsvinden, maar toen liepen de temperaturen zo hoog op dat Myra Ceti zich genoodzaakt zag de uitvoeringen af te blazen. De honderden leerlingen krijgen nu alsnog de kans om aan het publiek te laten zien wat zij het afgelopen seizoen allemaal hebben geleerd op het gebied van zang, dans en toneel.

De kinderen in de leeftijd van 5 t/m 13 jaar staan in de spotlights met de musical ‘Aladdin’, de jongeren en de volwassenen brengen ‘Hindi Love’ ten tonele.

‘Aladdin’ is het welbekende Oosterse avontuur over de gelijknamige prins – of is hij eigenlijk gewoon een straatjongen? – die het hart van prinses Jasmine verovert en haar probeert te redden uit de handen van de Grootvizier. Daarbij wordt hij geholpen door de geest uit zijn toverlamp en komt ook een vliegend tapijt ongetwijfeld goed van pas.

‘Diamant van India’

‘Hindi Love’ is een Indiaas sprookje, dat verhaalt over een oud koninkrijk waar een Maharadja met harde hand regeert. Hij heeft ter uitbreiding van zijn harem een jonge courtisane uitgekozen – Laila, de ‘Diamant van India’ – en organiseert een groot verlovingsfeest in zijn paleis. Dat verandert de zaak, want tot het bijzondere circusgezelschap dat hij hiervoor uitnodigt, behoort onder anderen een acrobaat, die verliefd wordt op de aanstaande bruid. De grote vraag is natuurlijk of hun liefde een kans krijgt?

‘Eén grote familie’

Tijdens de shows zijn naast de honderden spelers zo’n 75 vrijwilligers actief bij Myra Ceti, waar eigenhandig de decors zijn vervaardigd en ook alle kostuums zijn – door een groepje coupeuses en een coupeur – met de hand gemaakt. Bij elke voorstellingen zijn bovendien kappers en grimeurs aanwezig om de uitvoerenden er helemaal tiptop uit te laten zien. Licht en geluid liggen in de vertrouwde handen van Sander Dingenouts en Bas van Beers.

,,Het is hier echt één grote familie,’’ stellen de eigenaren Menno en Mirella Ooms van Myra Ceti, die in ruim acht jaar tijd al 35 van dergelijke producties hebben verzorgd.

In concert

Bij de theaterschool staat voor december bovendien iets nieuws op het programma: Myra Ceti In Concert, een compilatie van zang, dans en drama uit alle eerder gespeelde musicals, uitgevoerd door de leden van bijna alle groepen.

Het complete speelschema van de voorstellingen ‘Aladdin’ en ‘Hindi Love’ is te vinden via www.myra-ceti.nl/voorstellingen-2015-2/

Kaarten zijn aan de deur te koop voor 8,50 p.s.t., inclusief koffie en/of thee. Bestellen kan ook via info@myra-ceti.nl