Sporters van het jaar gehuldigd

STEENBERGEN – Bij de Sportverkiezing in het gemeentehuis is vanavond Dinteloorder Wim Nieuwkerk uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Het zwemteam van de Gummarusschool gaat de geschiedenisboeken in als de Sportploeg van 2012.

Sportanimator van het Jaar werd Peter Suijkerbuijk en volgens de jury manifesteerde Wimar Lindenberg zich vorig jaar als grootste Sporttalent uit de gemeente Steenbergen. Voor de titel Sportvrouw van het Jaar waren in aanloop naar de verkiezingen – volgens het organiserende Sportplatform Steenbergen – geen aanmeldingen binnen gekomen, dus die prijs kon wethouder Cor van Geel ook niet uitreiken.

De 31-jarige Wim Nieuwkerk verdiende zijn uitverkiezing dankzij de goede prestaties die hij leverde op de duathlon (hardlopen en wielrennen) en de langere versie daarvan, de Powerman. Zo behaalde hij onder meer het Nederlands Kampioenschap en een derde plaats bij de Powerman van Duitsland. Op het EK duathlon werd hij zevende, bij de WK kwam Nieuwkerk als nummer twaalf over de finish.

Sporttalent Wimar Lindenberg (16) was ook in de categorie Sportman genomineerd, een titel die hij in de toekomst vast nog wel eens in de wacht zal slepen. Op de erelijst van de jonge Steenbergenaar prijkten in 2012 onder andere eerste en tweede prijzen bij de Brabantse winter- en zomerkampioenschappen, zilver op het NK junioren korte baan en brons op het NK junioren lange baan. Zelfs bij de senioren behoort hij op de 50 meter schoolslag al tot de beste zestien zwemmers van ons land.

Dat er in Steenbergen nog veel meer talentvolle ‘waterratten’ wonen, bewezen vorig jaar de leerlingen van de Gummarusschool, die achtereenvolgens regionaal, Brabantse én Nederlands kampioen werden bij de scholenzwemkampioenschappen. Een unieke reeks topprestaties, die vanavond dus werd bekroond met de benoeming tot Sportploeg van het Jaar. De Gummarusschool drong onlangs alweer met twee teams door tot de provinciale finale en zou alle titels van vorig jaar dus kunnen prolongeren.

Voor Peter Suijkerbuijk was de titel Sportanimator de derde mooie erkenning op rij. Vorig jaar kreeg hij een koninklijke onderscheiding opgespeld, vervolgens werd ‘zijn’ Ultraloop uitgeroepen tot Leukste Hardloopevenement van Nederland. Suijkerbuijk (57) is al veertig jaar actief bij sv Diomedon en trekt de kar van het EK en WK 24 uurs-Ultraloop dat op 11 en 12 mei aanstaande plaatsvindt in Steenbergen.