Spookrijden met bewoners Onze Stede op de A4

STEENBERGEN – Op uitnodiging van Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie A4 Steenbergen heeft een groep bewoners van Onze Stede vanmiddag per bus een rondrit gemaakt langs de nieuwe snelweg in wording.

Niet alleen de zogeheten kunstwerken, zoals het aquaduct en de diverse viaducten in wording, werden bezocht. De chauffeur van de toeringcar kreeg van Klaas Leunge van de aannemerscombinatie ook toestemming om een stukje over de A4 te rijden. Dat gebeurde op het reeds geasfalteerde traject ten oosten van de Dinteloordseweg, tot aan de brug over de Vliet, die over enkele maanden klaar moet zijn.

In de wetenschap dat er geen verkeer uit tegenovergestelde richting kon komen, leidde het spookrijden geenszins tot paniek bij de ouderen in de bus. Zij genoten zicht- en hoorbaar met volle teugen van dit bijzondere uitstapje en spraken bij herhaling hun bewondering uit over de werkzaamheden. 'Waar halen ze toch al die grond vandaan?' en 'Je kent het hier gewoon niet meer terug', klonk het onder meer. 'Hopelijk mogen we het nog meemaken dat alles af is', luidde bovendien de wens van de bewoners van het Steenbergse woonzorgcentrum.

Dag van de Bouw

De A4 gaat in maart 2015 open voor het verkeer, zo kregen zij voorafgaand aan de rondrit te horen tijdens een ontvangst in het informatiecentrum van Rijkswaterstaat aan de Zeelandweg Oost, waar onder het genot van een kopje koffie met gebak tekst en uitleg werd gegeven over het project. De bijhorende animatiefilm maakte al indruk, maar het met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe de aanleg vordert imponeerde de deelnemers nog veel meer.

Dat zal komende donderdag vast niet anders zijn; dan maakt een tweede groep bewoners van Onze Stede eenzelfde excursie. Zaterdag 1 juni kan iedereen gaan kijken naar de werkzaamheden. Ter gelegenheid van de 'Dag van de Bouw' zijn de diverse bouwplaatsen, waaronder ook die van het aquaduct, van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek. Vanuit het informatiecentrum worden dan rondleidingen verzorgd.