Speurhonden en buurtonderzoek ingezet in zaak verdwenen Belg

STEENBERGEN – Er is nog steeds geen spoor van het lichaam van de verdwenen Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56). Vanmiddag zocht de recherche met behulp van speurhonden die gespecialiseerd zijn in het opsporen van menselijke resten, in de bosjes langs watergang De Ligne aan de Westlandselangeweg. Ook wordt er op enkele locaties in Steenbergen een buurtonderzoek gehouden waarbij met name vragen over de auto van het slachtoffer gesteld worden. De hoofdofficier van justitie in Breda looft een beloning van 15.000 euro uit in het onderzoek naar de verdwenen Belg.

Het geldbedrag is voor de persoon die informatie geeft die leidt tot de oplossing van dit ernstige misdrijf. De beide Steenbergse verdachten zitten nog altijd in beperkingen, waardoor er weinig over de zaak naar buiten gebracht kan en mag worden.

Wit busje

Johan van der Heyden verliet op zondag 2 juni 2019 omstreeks 20.30 uur zijn woning in Lint (België). Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. Het onderzoek van de Belgische speurders leidde naar Nederland. Het witte busje van de Belg, een Peugeot Boxer, is namelijk kort na de verdwijning op de snelweg gefotografeerd, rijdend vanuit België richting Bergen op Zoom. Na de vermissing is die auto leeg teruggevonden in ’s-Hertogenbosch. De politie gaat er sindsdien vanuit dat Van der Heyden niet meer leeft. Op zaterdag 5 oktober 2019 werden in Steenbergen een 39-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter als verdachten aangehouden. Zij werden vastgezet en zijn op woensdag 23 oktober door de Raadkamer 90 dagen in voorlopige hechtenis genomen. Afgelopen juli werd in België ook een vrouw aangehouden, zij zit daar nog vast. 

Tips

Wanneer u informatie hebt over de verdwijning van Johan van der Heyden dan kunt u dat de politie laten weten via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Als u informatie hebt, maar u wilt liever niet met de politie praten, dan kunt u uw bevindingen doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch via 0800-7000.