Spanning bij behendigheidsrit Kleine Tour

STEENBERGEN – Was het gisteren nog de extreme hitte die het de rennertjes van de Kleine Tour moeilijk maakte, vanochtend moesten de deelnemers flinke windvlagen trotseren tijdens het behendigheidsparcours. Dit onderdeel in de Oudlandsestraat is bij de meeste rennertjes toch al niet favoriet, omdat fouten kunnen zorgen voor een aanzienlijke terugval in het klassement. Spanning dus op de gezichten en hier en daar een traan na afloop van de rit. 

Desondanks was de sfeer op deze derde dag weer opperbest, ook bij Tour-voorzitter Wim Roovers. “Het loopt allemaal perfect. Het parcours van vandaag is ietsje aangepast vanwege de wind; in plaats van de paaltjes met tennisballen erop hebben we ballen op de grond liggen. De wip, bij velen een gevreesd onderdeel, is er dit jaar niet bij. Dat was vooraf al bepaald.”

Warm hart

Inmiddels heeft burgemeester Ruud van den Belt zich bij de voorzitter gevoegd. Het is zijn derde jaar als burgemeester bij de Kleine Tour en hij draagt het evenement een warm hart toe. “Het is toch prachtig om dit mee te maken. Ik ben speciaal vandaag bij de behendigheidsrit komen kijken omdat ik dat nog niet eerder had gezien. En het is inmiddels een beetje traditie geworden dat ik zaterdag meerijd met de auto van de organisatie.”

Handtekeningen

Middelpunt van de Kleine Tour is toch wel Miss Meike. Ook deze ochtend loopt ze met een stralende lach rond en deelt ze met alle plezier handtekeningen uit. Daar heeft ze zelfs meerdere kleuren stiften voor. “Ze mogen zelf kiezen wat ze willen”, vertelt ze terwijl ze op de arm van een meisje van de ploeg van Verkaart Bouwbedrijf BV schrijft. Gisteren had Miss Meike nog een klein pechmomentje toen ze was gestoken door een naar insect. Maar vandaag heeft ze daar gelukkig geen last meer van. “Ik geniet van elk moment.”

De tourkaravaan is inmiddels weer op weg richting o.a. Willemstad, Fijnaart en Kruisland en wordt rond 16:30 uur weer in Steenbergen verwacht. De prijsuitreiking is vanavond om 19:30 uur op de Markt.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl