‘Sjors’ laat jeugd kennismaken met sportieve en culturele activiteiten

STEENBERGEN – ‘Sjors Sportief’ en ‘Sjors Creatief’, zo heten de speciale programma’s waarmee alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Steenbergen, met ingang van de tweede helft van het schoolhaar, op een laagdrempelige manier kennis kunnen gaan maken met lokale sportverenigingen en culturele instellingen. Op deze manier wil de gemeente deelname aan sportieve en culturele activiteiten stimuleren.

Uit de programmaboekjes van ‘Sjors’ kunnen de kinderen workshops, proeflessen en kennismakingstrainingen kiezen, zodat zij aan dergelijke (vaak gratis) activiteiten kunnen meedoen, zonder dat zij meteen lid van een club hoeven te worden. Alle organisaties krijgen de gelegenheid om hun (naschoolse) activiteiten te promoten via ‘Sjors’.

‘Sjors Sportief’ en ‘Sjors Creatief’ is een inmiddels in ruim zestig Nederlandse gemeenten beproefde formule, die werkt met een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor zowel de aanbieders als de jeugd. Begin volgend jaar wordt er op de basisscholen in heel de gemeente een wervend boekje verspreid, waarvoor sportverenigingen en culturele instellingen hun activiteiten vanaf nu kunnen aanmelden via www.sportstimulering.nl. Voor nadere informatie kan men ook mailen, naar  info@sjorssportief.nl