Sieben Wouters grote winnaar Westbrabantse Pijl

STEENBERGEN – De 18-jarige Sieben Wouters uit Zundert mag de titel van winnaar van de 14e editie van de Westbrabantse Pijl op zijn naam zetten. De internationale wielerwedstrijd voor junioren, die vorig jaar om financiële redenen niet door kon gaan, was dit jaar weer een groot succes volgens het bestuur.

Deze laatste dag stond de vierde etappe van ruim 125 kilometer op het programma, met Steenbergen als begin- en eindpunt. De Belgische renner Laurens Boons, die de afstand wist te overbruggen in een tijd van 3:11:35, kwam als eerste over de eindstreep in het stadscentrum. De tweede plek was voor zijn landgenoot Dennis Delmotte, als derde eindigde Bram Welten uit Moergestel, de dagwinnaar van vrijdag.

Aan de Brabantse Pijl deed slechts één renner uit de gemeente Steenbergen zelf mee: Welbergenaar Tom Jansen werd 67e van de in totaal 82 overgebleven deelnemers. Jansen reed eerder al zo’n zeven grote wielerrondes, maar de Westbrabantse Pijl was voor hem extra bijzonder. ,,Je fiets nu langs plekken die bekend voor je zijn, terwijl dat normaal gesproken niet zo is. Het is voor mij tot nu toe de leukste wedstrijd geweest.”

De trui voor het algemeen sprintklassement ging naar Jordi Talen uit Spijkenisse. De trui voor het algemeen puntenklassement was voor de Belg Dennis Delmotte. Alex Mengoulas uit Almere sleepte de trui voor het algemeen jongerenklassement in de wacht.