zaterdag 29 september 2018, 09:00

Sc Welberg verslikt zich in DEVO

WELBERG - Na de nodige voorbereiding, trainingen en oefenwedstrijden spelen, startte Sc Welberg 1 de competitie 2018-2019 met de wedstrijd tegen DEVO uit Bosschenhoofd, voor Welberg thuis altijd een lastige tegenstander. Toch is het Welberg dat na de aftrap Devo haar wil oplegt; met fris en sprankelend voetbal komen er diverse kansen om te scoren.

Na een aanvankelijke 1-0 achterstand maakt Dennis Luijks in de 25e minuut na een solo de gelijkmaker. Mats Meeusen brengt na een uur spelen de stand op 2-1, SCW moet een gelijkmaker incasseren en komt door een kopbal van Tom Mulder in de 87e minuut op een 3-2 voorsprong. In de blessuretijd maakt DEVO echter de gelijkmaker en eindigt de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

Goede voorsprong

Na de thee gaat Welberg weer gedreven van start, de mogelijkheden en kansen om de scoren uit te bouwen volgen elkaar in rap tempo op. Maar het is steeds net niet, kans voor Mats Meeusen na aangeven Dennis Luijks, kans voor Wiebe Vissers op aangeven Mats Meeusen, die vergeet te scoren. Een- twee Wiebe Vissers en Peter van Giels, die zijn inzet in zijnet ziet belanden. Toch is het Mats Meeusen die na een uur de stand voor Welberg op 2 -1, brengt. Op aangeven van Dennis Luijks schiet hij fenomenaal bij de tweede paal de bal in het doel. De bevrijdende treffer voor Welberg en de 3 – 1 hangt in de lucht. Zowel Mats Meeusen, Mitch Krens en Tom Mulder (lob) krijgen de kans om te scoren, maar stranden allen op de goed spelende Devo keeper. Bij een van de spaarzame aanvallen van Devo in de 2e helft, ziet de tegenstander kans om een afgeslagen bal binnen te schieten en is de 2 - 2 een feit. In de 87e minuut schat Tom Mulder de strakke voorzet van Dennis goed in en kopt de bal perfect binnen 3 – 2.
Op de valreep verspeelt Welberg een zekere overwinning, die gezien het spel in de tweede helft zeker verdiend geweest was.
Aanstaande zondag speelt Sc Welberg 1 uit tegen vv Molenschot 1 in Molenschot.

Door: Ad Bogers