SC Welberg staat in de startblokken voor seizoen 2021-2022

Welberg- Na een relatief korte zomerstop opende SC Welberg haar poorten van Sportpark ’t Zandbaantje afgelopen maandag 16 augustus voor de start van een gloednieuw seizoen. De Regiocup voor de jeugd t/m 17 jaar werd in juni gespeeld en zorgde ervoor dat het verenigingsleven langzaam weer terug naar het oude ging. In de aankomende weken zullen alle teams van SC Welberg zich voorbereiden op de bekerwedstrijd(en) die in september gepland staan.

Begin september spelen alle teams de eerste officiële (beker)wedstrijden. Voor de seniorenteams is het nu bijna een jaar geleden dat wedstrijden spelen voor het laatst mogelijk was, immers werd in oktober afgelopen jaar het gehele amateurvoetbal voor de senioren stil gelegd.

Zaterdag 1

De heren van Zaterdag 1 trainden de gehele zomerperiode eenmaal per week door. De aankomende weken stoomt de ploeg zich onder leiding van trainer Toon Magielse klaar voor een nieuw seizoen in de zaterdag 4e klasse C. De tegenstanders in deze klasse zijn onder andere: vv Steenbergen, Lepelstraatse Boys, MOC’17, VVC 68, en Vrederust. De overige ploegen komen ook allen uit Brabant waardoor de verre ritten richting Zeeland tot het verleden behoren.
Voor dat de competitie op 24 september aanvangt zal de ploeg eerst drie bekerwedstrijden spelen. Het 1e elftal start het bekertoernooi op zaterdag 4 september met een uitwedstrijd tegen VCK uit Koudekerke. VCK is een ploeg die uitkomt in de 3e klasse A, dit wordt dus meteen een pittige wedstrijd.
Op 11 en 18 september volgen daarna nog thuiswedstrijden tegen 4e klassers WIK’57 uit Kerkwerve en Jong Ambon uit Middelburg.

Bekerwedstrijden vrouwenelftallen

Inmiddels zijn ook bekerindelingen voor de vrouwenteams van SC Welberg bekend. Vrouwen 1 neemt het in de poulefase op tegen FC Moerstraten VR1, Beek Vooruit VR1 en Roosendaal VR2. Aankomend seizoen is er na een jaar afwezigheid opnieuw een Vrouwen 2. Dit elftal neemt het in de beker op tegen Virtus VR1, Noordhoek VR1 en TPO VR1.

De beker indelingen van de overige teams zijn onder andere te vinden op de website van SC Welberg.

Groot Steenbergen Cup

In tegenstelling tot vorig seizoen wordt de Groot Steenbergen Cup dit jaar weer georganiseerd. De wedstrijden worden van dinsdag 24 augustus t/m zaterdag 27 augustus a.s. gepeeld op de velden van NVS te Nieuw-Vossemeer. Zowel Heren 1 als Vrouwen 1 doen ter voorbereiding op het seizoen mee aan dit toernooi.
Heren 1 komt op dinsdag en donderdagavond om 20:15 uur in actie. Op zaterdag sluiten de heren het toernooi om 18:00 uur af tegen NVS 1. De wedstrijden hebben een speeltijd van 2 x 30 minuten.
Vrouwen 1 speelt op woensdagavond 2 wedstrijden van met een speeltijd van 2 x 25 minuten. Op zaterdag staat om 14:30 uur de afsluitende wedstrijd tegen NVS VR1 gepland. Deze wedstrijd wordt wel met 2x 45 minuten gespeeld.

Jeugdteams SC Welberg

Ook voor de jeugdteams is het seizoen afgelopen maandag afgetrapt, al hebben de meeste teams besloten om de voorbereiding een weekje later te starten. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen spelen de jeugdelftallen nog maar één bekerwedstrijd, deze wedstrijden staan ingepland op zaterdag 11 september a.s. Een week later start voor hen dan de competitie.

Voor de allerjongste jeugd t/m JO11 start de competitie op 11 september. Dit is een gevolg van een verandering die de KNVB heeft doorgevoerd. De jongste jeugd voetbalt niet meer volgens de bekende voorjaar en najaar competitie, maar voetbalt in 4 fasen van ongeveer 8 weken. Dit om het voetbalaanbod en spelplezier te vergroten.

Coronamaatregelen Sportpark ‘t Zandbaantje

Ondanks dat het aantal besmettingen langzaam daalt en het vaccineren voorspoedig vordert hebben we helaas nog steeds te maken met een aantal coronamaatregelen. Supporters zijn weer welkom tijdens trainingen en wedstrijden, al dient wel de 1,5 meter afstand in acht te worden genomen.
De kantine en het terras op het sportpark zijn tijdens trainingsavonden en wedstrijddagen weer geopend. Registeren bij binnenkomst is verplicht. Op deze manier zal het verenigingsleven steeds verder terugkeren naar ‘normaal’; iets wat na bijna 1,5 jaar broodnodig is.