zaterdag 23 februari 2019, 11:00

Sc Welberg op schot tegen Molenschot

Onder ideale weersomstandigheden speelde Welberg1 thuis tegen vv Molenschot. Het belang van de wedstrijd was de gelijke stand op de ranglijst, winst betekende een stap naar de bovenste regionen.

Welberg start gemotiveerd aan de wedstrijd en creëert zich in de eerste tien minuten een aantal bijna kansen op een doelpunt. Molenschot kan alleen maar verdedigen en de bal wegmaaien. In de 13e minuut is het Eric van Minderhout die op aangeven van Mats Meeusen, de 1 – 0 binnen kan schuiven. Tom Mulder bracht de stand voor de Welbergenaren op 2-0, wat ook de ruststand werd.

Na de thee komt Molenschot gedreven uit de kleedkamer. Zij trappen af en Timo Jacobs kan de 2 – 1 binnen schuiven. Welberg laat het er niet bij zitten, pakt de draad weer op en trekt het spel nu wel heel uitdrukkelijk naar zich toe. Lars Bogers speelt Mitch Krens vrij en deze knalt vanaf rand 16 de bal ineens binnen 3 -1.  Tom Mulder, Brandon Schippers en Ritchie Krens zorgen ervoor dat de eindstand op 6-1 voor sc Welberg komt te staan.

Aanstaande zondag 24 februari gaat Welberg 1 op bezoek bij DVVC in Dongen. Een wedstrijd die gezien de stand op de ranglijst ertoe doet. DVVC de nr. 4 met 27 punten, Welberg volgt op nr. 6, met 22 punten. Met de inzet en het vertrouwen die het team zondag heeft laten zien, moet een goed resultaat behaald kunnen worden.

Door: Ad Bogers