Sc Welberg gebruikt coronaperiode om zich sterk te maken voor de toekomst

WELBERG – Sc Welberg laat zich niet uit het veld slaan door de beperkende maatregelen in de coronaperiode. Deze wordt door de voetbalvereniging juist gebruikt om zich te versterken voor een goede toekomst. Vooral de voetbaldames krijgen extra aandacht.

Het jeugdbestuur van Sc Welberg wil dit seizoen zijn focus leggen op de voetballende meiden. Er zijn al heel wat van hen lid, maar dat kunnen er nog veel meer worden. Daarom wordt deelgenomen aan het ontwikkelprogramma meiden/vrouwenvoetbal. In Nederland zijn door de KNVB 25 verenigingen geselecteerd die aan dit traject deel mogen nemen. Sc Welberg is er een van. Helaas is door corona de start van het programma uitgesteld naar begin volgend jaar. Dan zullen de bijeenkomsten – al dan niet digitaal – worden opgestart.

Oproep voor een nieuw meidenteam

Medio augustus wil Sc Welberg starten met een nieuw meidenteam in de leeftijdscategorie MO11. Meisjes die het lukt lijkt kunnen zich aanmelden via de website scwelberg.nl. Wie meer informatie wenst kan een berichtje sturen naar: info@scwelberg.nl

Leerplan voor nieuwe trainers

Het Rode Leerplan waarmee Sc Welberg aan het begin van dit seizoen is gestart heeft als doel om de eigen trainers en leiders te ondersteunen. Zij worden begeleid en leren trainingsmogelijkheden en de juiste manieren om te coachen. Via een 10-maandelijks thema krijgen de trainers/leiders relevante stof uitgereikt en daarnaast worden ze maandelijks tijdens een trainingsavond deskundig begeleid.