Samen in de Regio: Tweede avondcollege bood passie en inspiratie

BRABANTSE WAL – directeur Anita Karremans van Samen in de Regio ontving positieve reacties van deelnemers aan het tweede online avondcollege over de betekeniseconomie dat dinsdag 3 november werd gegeven. Daar is ze blij mee, want de colleges zijn immers een cadeau aan de partners en het is heel prettig dat dit als waardevol wordt beschouwd.

Hoofdonderwerp in dit tweede avondcollege was de aandacht voor het verhaal van Stijn Markusse die vertelde over zijn bedrijf ‘Boerschappen’, waarbij duidelijk werd dat de oplossing voor gezond eten en iets teruggeven aan de natuur bij de boer ligt.

Doorbraak

Kees Klomp, voorvechter van de betekeniseconomie en medeorganisator van de avondcolleges, was eveneens blij met zijn verhaal. “Als er een sector is waar noodzaak is aan een transitie, een fundamentele verandering, dan is het in de food & agri sector. Het oude systeem om maar zoveel te produceren dat er nooit meer een tekort zal zijn, moet om. Het bedrijf Boerschappen van Stijn Markusse is een interessante doorbraak.”

Een enthousiaste reactie kwam na afloop bijvoorbeeld ook van deelneemster Chantal Tebbens van Stadlander. “Ik was nieuwsgierig geworden en ben niet teleurgesteld. Voor plannen van Stadlander trof ik hier nieuwe samenwerkingspartners. Dat is wat we zoeken, want we willen het samen doen”.

Middagcollege

Het derde college wordt op dinsdag 1 december gegeven. Dit keer is het geen avond- maar een middagcollege. Er wordt om 14:00 uur gestart en om 17:00 uur afgesloten. Marc van der Meer, bijzonder hoogleraar Onderwijsarbeidsmarkt is de eerste spreker en hij vertelt over de noodzakelijke ontwikkelingen in het middelbaar beroepsonderwijs en de verbinding met de praktijk. Rodney van den Hengel vertelt vervolgens hoe hij ‘Heilige Boontjes oprichtte. Zij weten hoe moeilijk het kan zijn je leven weer op de rails te krijgen. Zij doen dat met koffie (van Heilige Boontjes).