Roofvogelshow schot in de roos bij jubileumviering ANGO

WELBERG – Een betere manier om het 45-jarig bestaan van de ANGO afdeling Bergen op Zoom e.o. te vieren, had voorzitter Jan Gorissen zich niet kunnen wensen. Op de roofvogelshow die vanmiddag ter gelegenheid van het jubileum neerstreek op het speelveld achter De Vaert, kwam zoals gehoopt een gevarieerd publiek af.

Niet alleen leden van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie voor deze regio, maar ook volop kinderen, ouders, opa’s en oma’s genoten van het schouwspel.

Het weer werkte uitstekend mee aan de voorstelling, waarbij o.a. twee gieren, een Afrikaanse Vlekken Oehoe, valken, een woestijnbuizerd, een Kookaburra uit Australië en tot slot een gigantische Amerikaanse zeearend – soms ‘vervaarlijk’ laag – over de hoofden van de toeschouwers scheerden.

Doorspekt met veel humor, gaven de demonstrateurs tekst en uitleg over de herkomst en de bijzonderheden van hun gevleugelde vrienden.

Welbergenaar Gorissen keek het allemaal genoegzaam aan en vertelde dat er ook voor het rommelmarktje de nodige belangstelling was en hetzelfde gold, na afloop van de roofvogelshow, voor de oliebollen- en suikerspinnenkraam.