Recordaantal deelnemers zwemlessen in De Meermin

STEENBERGEN – Deze week zijn de zwemlessen in De Meermin gestart. Helaas onder koude weersomstandigheden, al is de temperatuur van het zwemwater aangenaam met 21 graden. “We stoken daarvoor wel bij, want alleen met de zonnecollectoren redden we het nu niet”, vertelt Meerminmanager Leo Holierhoek. Hij is overigens blij met het aantal dat zich voor de zwemlessen heeft opgegeven: “We komen nu aan een kleine 200 deelnemers. Normaal zijn er dat zo’n 140 tot 150”.

De start van het zwemseizoen is een koude. “Ik draai al heel wat zwemseizoenen mee, maar kan me niet geheugen dat het eerder zo koud was als nu”, stelt Holierhoek. Desondanks zijn er in de voorverkoop toch nog 1100 abonnementen verkocht. “Ook nu kunnen nog abonnementen worden aangeschaft. Een gezinsabonnement voor vier personen kost 186,10 euro. (was 156 euro in de voorverkoop). Een persoonlijk abonnement kost 62,10 en een dagkaartje 3,80 euro. Er moet nu nog worden gereserveerd via de website van de Meermin, maar we hopen dat er snel versoepelingen aankomen. Nu is het alleen banenzwemmen en zwemlessen, straks kan er weer vrij worden gezwommen, vooralsnog op woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zondag de gehele dag. Dit alles in afwachting van de beslissing van kabinet en veiligheidsregio”.

Bikkels

Bij de eerste zwemlessen kwamen de kinderen in bad 3 al wel in het water. “Wel kort, slechts een kwartier, maar ze waren zo enthousiast dat we ze dit niet konden onthouden. Het zijn echte bikkels. De kinderen in badje 2 en 1 hebben we een les ‘droogzwemmen’ gegeven. De harde wind en lage temperatuur deed ons hiertoe besluiten”.

Overigens is opgave voor de zwemlessen nog steeds mogelijk. “Gewoon aan de kassa opgeven, daar kan alles worden geregeld en dat geldt ook voor de abonnementen”, aldus Leo Holierhoek.

[ door Peter Vermeulen ]

Foto: Kinderen in bad 1 en 2 kregen een les ‘droogzwemmen’. De koude en harde wind waren er oorzaak van dat voor hen het bad gesloten bleef. De zwemlessers in bad 3 mochten al wel kort in het water dat overigens een temperatuur heeft van 21 graden. Foto: Thomas Weezenbeek ©

Beelden bij dit artikel