Afbeelding
zaterdag 2 november 2019, 09:00

Punten blijven op de Welberg na winst op Corn Boys

WELBERG – Welberg 1 startte zondag gedreven in de wedstrijd tegen Corn Boys uit Sas van Gent. Vanaf het eerste fluitsignaal is het Welberg dat de aanval en het doel van Corn Boys zoekt. Kansjes komen er voor Martijn Gladdines die een voorzet van Mats Meeusen net niet binnen kan tikken. Ook een schot van Mitch Krens op goal, dat door de keeper gekeerd wordt, had beter verdiend. Welberg blijft de betere ploeg, ondanks de blessuregolf, het elftal mist 6 basisspelers, die door de jeugdspelers Raf Ligtenberg, Bas de Jager en Martijn Gladdines vervangen worden.

Na een kwartier krijgt Mats Meeusen, uit een- een twee- met Mitch Krens de mogelijkheid om de bal binnen te koppen, helaas komt hij net te kort. Ook Eric van Minderhout, probeert een afvallende bal van afstand op het doel te schieten, zijn poging gaat over. Op het half uur caramboleert Cristian Gliga de bal op de keeper. Kansen genoeg maar de bal wil er “weer” niet in. Heel sporadisch komt Corn Boys voor het doel van Welberg, waar ze stuiten op Maarten Heer, die vandaag de geblesseerde Stefan Evers vervangt en de bij de les zijnde verdedigers van Welberg, zij ruimen alles op. Pal voor rust krijgt Cristian Gliga tot twee keer toe de mogelijkheid om te scoren, maar treft een goed op zijn plaats staander keeper in het doel.  De ruststand is 0 – 0.

Zes doelpunten

Voor de tweede helft komt er een wakker Welberg uit de kleedkamer. Het gaat door met waar ze voor rust mee gestopt zijn, aanvallen. Uit een voorzet van Bas de Jager, schiet Cristian Gliga op de paal. In de 49e minuut, wordt een corner Welberg afgeslagen maar de afvallende bal neemt Levi Papp van buiten de 16 meter meteen op de slof en poeft hem binnen, de 1 – 0 kan op het scorebord.
Welberg voelt dat er meer in zit, met goed combinatie voetbal komen de kansen. Nadat eerst Martijn Gladdines nog een bal naast geschoten heeft, is het enkele minuten later wel raak. Hij schiet in eerste instantie de bal nog op de keeper, maar de afvallende bal kan hij daarna alsnog zelf binnen schuiven en is het 2 – 0.
In de 73e minuut, komt Corn Boys met een snelle aanval op 2 – 1. Welberg is snel over dit dompertje heen als uit een voorzet van Cristian Gliga, Mahmout Sawat de 3 – 1 binnen legt. Corn Boys geeft zich hierna gewonnen. Kansjes zijn er nog voor Mitch Krens, Mats Meeusen en Eric van Minderhout, maar die treffen geen doel. Welberg wil de score verhogen, dat doet Cristian Gliga, na een goede loopactie door de 4 – 1 binnen te schuiven. Een vrije trap voor Welberg (neerhalen Eric van Minderhout) schiet Levi Papp geplaatst op de goal, maar nu kan de bal door de keeper gestopt worden. Even later had de lob van Cristian Gliga meer verdiend. Dan in de 89e minuut, kan Mahmout Sawa op de steekpass van Eric van Minderhout, solo op de goal af gaan, hij schiet met scherp en zo kan de 5 – 1 als eindstand genoteerd worden. Dik verdiend, de punten blijven op de Welberg.