Publiek vanaf nu welkom in fietscafé ‘De Koevering’

STEENBERGEN – Wethouder Petra Lepolder weet het zeker: “Voor een bezoek aan fietscafé ‘De Koevering’ fiets je kilometers om.” Gistermiddag, tijdens de feestelijke opening van het etablissement aan de Koeveringsedijk, stak de bestuurder haar waardering voor Steenbergens nieuwst aanwinst niet onder stoelen of banken. Met veel genoegen verzorgde zij dan ook de opmaat naar de officiële onthulling van de naam van het café door drie generaties Kint.

“Hier word ik blij van,” deelde de wethouder voorafgaand aan de onthulling haar gevoelens over het café met de aanwezige gasten. “Ik had er geen idee van hoe het eruit zou zien, maar het is een geslaagde combinatie van nieuw en oud met veel oog voor detail. Mijn complimenten. Het sluit perfect aan bij het beeld dat wij hebben van de toerist die Steenbergen bezoekt. Onze bezoekers zijn actief en graag buiten waar zij wandelen en fietsen. Fijn dat we voor hen nu ook in het zuidwesten van Steenbergen een mooie pleisterplaats hebben.”

Buurtcafé

Het was een drukte van belang tijdens de openingsdag van het fietscafé. Naast familie, vrienden en kennissen was ook praktisch het hele buurtschap De Koevering uitgelopen om de buren te feliciteren met de nieuwe aanwinst. “Ik hoop jullie hier allemaal nog veel vaker te zien in ons buurtcafé,” sprak Stan Kint uitnodigende woorden. “Vroeger waren er hier wel vier café’s die allemaal verdwenen zijn. Nu is er dan toch weer eentje terug en ik hoop dat jullie er veel gebruik van zullen maken.”

Geen vaste tijden

De daadwerkelijke opening van ‘De Koevering’ lag in handen van Arya (3) en Ryan (4) van Geel, de kleinkinderen van Stan en Marjos Kint. Samen met opa, oma en mama verwijderden zij het doek waarachter de naam van het café schuilging. ‘De Koevering’ houdt er geen vaste tijden op na. Als de vlag buiten hangt is de bar geopend.

Foto en tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen