Pop-up store ‘brandveilig leven’ geopend

STEENBERGEN – Voor de eerste keer sinds zijn aantreden, nu bijna een jaar geleden, mocht burgemeester Ruud van den Belt een officiële opening verrichten middels het doorknippen van een lint. In dit geval van de pop-up store ‘brandveilig leven’ die gevestigd is in het voormalige pand van Intertoys aan de Blauwstraat 58.

In de tijdelijke winkel geven de gemeente en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant publieksvoorlichting over de risico’s op en de gevolgen van brand in huis.

Dat gebeurt aan de hand van een ‘slaapkamersetting’, waarbij o.a. wordt gewezen op de gevaren van roken en het gebruik van een laptop in bed, het niet verwijderen van (telefoon)adapters uit contactdozen, het op standby laten staan van (oude beeldbuis-)televisies, en het niet volledig afrollen van kabelhaspels. Allemaal onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Brandpreventie

In een volgende ruimte kunnen de bezoekers met behulp van een virtual reality-bril ervaren hoe snel een kamer vol rook kan komen te staan en hoe gedesoriënteerd je dan raakt. Vervolgens wordt de schade van een woningbrand getoond. In het kader van brandpreventie, krijgen de ‘klanten’ van de pop-up store uiteraard ook informatie over nut en noodzaak van brandmelders en hoe zij moeten handelen als er onverhoopt toch brand mocht uitbreken.

Sinterklaas

De tijdelijke winkel, die na Steenbergen door de regio gaat rondreizen, is t/m 3 december van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op de beide zaterdagen zal ook Sinterklaas te gast zijn. ,,Voor hem is het immers ook belangrijk om te weten dat zijn Pieten op een veilige manier door de schoorsteen kunnen om alle pakjes te bezorgen,’’ aldus Van den Belt.