Politie vraagt om hulp en alertheid Steenbergen-Zuid

Steenbergen – De tijdelijke rust in de wijk Steenbergen-Zuid lijkt voorbij nu in twee nachten tijd, twee auto’s in vlammen zijn opgegaan. Voor de politie is het aanleiding om een eerdere oproep om “hulp en alertheid” te herhalen. Inwoners wordt gevraagd om iedere onregelmatigheid te melden. Dit kan ook anoniem.

De autobranden vonden in de nachten van maandag 25 november en dinsdag 26 november plaats. Hoewel het aantal vernielingen en (auto)branden de afgelopen maanden minimaal was, bleef de wijk aandachtspunt tijdens de surveillancerondes van de politie. Ook het buurtpreventieteam Striene-Zuid speelt daarbij een belangrijke rol. “Maar, we staan niet op iedere hoek van de straat,” zo relativeert de politie, “De autobranden vinden in de nachtelijke uren plaats, wat het vinden van getuigen niet gemakkelijk maakt. Toch blijkt dat er veel relevante informatie in de wijk aanwezig is.”

Sporen verbranden

In de nacht van dinsdag 26 november, kregen de brandweer en politie rond 02.55 uur een melding van een autobrand aan de Primulastraat. Een buurtbewoner hoorde een harde knal en zag de auto in brand staan. Agenten hebben direct in de omgeving uitgekeken naar een verdachte en met buurtbewoners gesproken. De nacht ervoor stond omstreeks 02.40 uur een auto aan het Rozenplein in brand. De politie stelt een onderzoek in naar beide autobranden en kijkt daarbij ook naar mogelijk verband tussen deze brandstichtingen. Het is op dit moment onduidelijk of het gaat om één of meerdere daders.

“Autobranden zijn vaak lastig zijn om te onderzoeken omdat ook sporen kunnen verbranden,” bericht de politie. “Getuigen zijn daarom heel belangrijk. Wij vragen bewoners en ondernemers extra alert te zijn.“

 Opvallend gedrag

Ter ondersteuning geeft de politie een aantal tips: “Blijf alert en meld verdachte situaties op 112, zorg voor goede buitenverlichting en deel beeldmateriaal en relevante informatie met de politie.”

In het bijzonder hoopt de politie dat mensen zich bewust zijn van signalen die kunnen wijzen op een autobrand. “Het is van belang om bij opvallend gedrag in de wijk de politie te bellen. Noteer kentekens, onthoud signalementen en bel direct 112.”

Wie later besluit alsnog informatie te willen delen, kan dat onder meer doen via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.