Politie onderzoekt reeks inbraken

STEENBERGEN – Het inbrekersgilde heeft flink toegeslagen in Steenbergen. In de nacht van zondag op maandag werd er in vier woningen ingebroken, afgelopen nacht gebeurde dat in de Marinabar op de Markt. De politie doet onderzoek naar de inbraken.

Vorige nacht was het ‘raak’ op twee adressen in Lotharingen, maar ook op de daar nabijgelegen Koudenberg en op het Elzeplein, niet veel verderop in dezelfde wijk (Steenbergen-Zuid), sloegen de onbekende dieven hun slag.

De buit bestond volgens de politie hoofdzakelijk uit de ‘geijkte goederen’ die op dit moment in trek zijn bij inbrekers, zoals mobiele telefoons, tablets en laptops; spullen die vrij makkelijk mee te nemen zijn in broekzak of rugtas.

Sporenonderzoek dat bij meerdere gedupeerden wordt uitgevoerd moet o.a. uitwijzen of de inbraken verband met elkaar kunnen houden en gepleegd zijn door dezelfde daders, wat in het geval van de vier woninginbraken in dezelfde nacht wel aannemelijk lijkt, aldus een politiewoordvoerder, zonder dat hij vooruit kan lopen op de uitkomsten van het forensisch onderzoek.

De inbraak bij de Marinabar van afgelopen nacht, waarbij een deur werd geforceerd om binnen te komen, lijkt los te staan van de andere inbraken, maar ook dat staat nog niet vast.