Afbeelding
maandag 10 mei 2021, 09:14

Podiumplaats voor kart coureur Bas van Vlimmeren

STEENBERGEN - Tijdens een wedstrijd in het Waalse Mariembourg heeft de Steenbergse kartcoureur Bas van Vlimmeren na een enerverend fel gevecht een zwaarbevochten 3e plaats bemachtigd in de Rotax Max DD2 klasse. Winnaar werd de Fransman Nicolas Picot en op de 2e plaats eindigde de Belg Maxime Dirickx.

In de kwalificatie piekte Bas op het juiste moment waardoor hij een derde tijd noteerde van de in totaal 23 rijders. In de race zelf beschikte de Steenbergenaar echter niet over de snelste kart, want wat dat betreft was hij qua snelste ronde goed voor een 10e plaats. Maar vanwege goede starts kwam hij de eerste ronde door op een tweede plaats. Deze positie hij helaas niet vast houden. Hij kreeg forse concurrentie van een zestal mededingers. In de vierde ronde moest Van Vlimmeren de Belg Maxime Dirickx voor zich dulden, die vervolgens met grote stappen een gat sloeg. De rest van de tegenstanders kon Bas van Vlimmeren door slim verdedigend rijden met veel pijn en moeite achter zich laten, wat uiteindelijk resulteerde in een mooie 3e plaats.