Pluim voor de gemeente

José Lokker (Dinteloord): "Vorige week moest ik mijn rijbewijs en i.d. Kaart laten verlengen bij het gemeentehuis in Steenbergen. Het is niet iets wat ik prettig vind om te doen, groot vreemd gebouw, niet wetende hoe het precies werkt, waar ik moet zijn, de pasfoto’s die ik daar moest laten maken!

Donderdagavond kwam mij het beste uit, dus rond 6 uur liep ik daar naar binnen. Ik zag veel mensen, veel gedeeltes waar ik zou moeten kunnen zijn, dat overweldigt mij altijd. Terwijl  ik rond stond te kijken waar te beginnen kwam er meteen een vriendelijke meneer op me afgelopen van de gemeente in pak en vroeg me of hij me kon helpen En terwijl  ik uitlegde waar ik voor kwam wees hij me alles aan. Erg prettig.

Dus we begonnen met de pasfoto, althans dat was de bedoeling, maar dat ging niet helemaal zoals het moest. Dus de vriendelijke meneer verwees me naar de juiste balie voor een muntje, waardoor het in één keer goed zou gaan. Terwijl  ik achter 2 personen plaatsnam  bleek al gauw dat deze 2 personen eigenlijk een afspraak hadden moeten maken voor hun bezoek en dan ook nog overdag.

Terwijl daar even iets te lang over door gepraat werd en er nog mensen achter mij kwamen te staan, kwam er meteen een andere mevrouw van de gemeente aan, nam de twee personen die voor me stonden mee naar een ander loket en hoewel ze dus eigenlijk  op een andere dag en tijdstip hadden moeten komen volgens de regels, werden ze direct netjes geholpen aan het andere loket. Ik pakte een nummertje en hoefde maar eventjes te wachten en toen werd alles netjes en zorgvuldig in orde gemaakt voor zowel mijn rijbewijs als mijn i.d.kaart.

De laatste tijd stonden er vaak negatieve berichten in de krant over de gemeente Steenbergen, dus vind ik wanneer er positieve dingen plaatsvinden bij de gemeente dit ook wel eens benoemd mag worden. Dus bij deze!!!  Ik vind de manier waarop ik geholpen ben erg fijn en daarom wilde ik de mensen die donderdagavond 23 augustus dus bij de gemeente aan het werk waren een woord van dank geven voor hun behulpzaamheid. "