Peeloofdurp slaat carnaval een jaartje over

PEELOOFDURP – De Stichting Carnaval Peeloofdurp heeft als eerste en, vooralsnog, als enige organisatie in de gemeente Steenbergen besloten carnaval 2021 als verloren te beschouwen. De steeds veranderende maatregelen en de overtuiging dat corona het dagelijks leven nog tot ver na februari zal beheersen, heeft de organisatie doen besluiten de handdoek in de ring te gooien.

Vanavond presenteren de Stichting Karnaval Steenbergen, de Stichting Karnaval Kruisland en de Carnavalsvereniging ‘t Vosse-ol  de motto’s waarmee zij de historische corona-editie van het leutfeest ingaan. Dit doen zij tijdens een gezamenlijke uitzending op de SLOS.

Er kan niets

Ook Stichting Carnaval Peelofdurp was bij de voorbesprekingen, maar besloot na de aankondiging van de meest recente coronamaatregelen dat doorgaan zinloos was. “We zouden eigenlijk met elkaar één filmpje opnemen dat dan op 11-11 vertoond zou worden,” aldus secretaris Carlo Baas. “Vervolgens werden de coronamaatregelen weer verzwaard en kon dat niet doorgaan. Het was ons voor een moment waarop we realiseerden dat als dit al niet kon er echt helemaal niets kan.”

Teleurstelling

Na intern beraad besloot de stichting om de pijp van dit jaar aan Sint Maarten te geven. “We kunnen wel van alles bedenken, maar wanneer steeds afgeblazen moet worden, is het een hoop tijd en energie voor niets. Het levert alleen maar teleurstelling op. We hoopten nog een kindermiddag in de Buitelstee te kunnen houden tijdens de carnaval, maar als dat maar met twee kinderen kan, wordt dat een hopeloze situatie.”

Het heeft bij de Peeloofdurpers tot de conclusie ‘Alles of niets’ geleid. De stichting kijkt liever vooruit naar 2022 in het hoop dat alles dan weer normaal is.

(Door Dasja Abresch)