Pech blijft jubileumfeest Buitelstee achtervolgen

DINTELOORD – In deze tijden van corona zijn er meer ondernemers die het niet gemakkelijk hebben, maar Hans en Maartje Bolluijt worden in hun poging een jubileumfeest te organiseren door rampspoed achtervolgd. Het feest om 40 jaar sporthal de Buitelstee en 15 jaar sportcafé te vieren, werd eerst uitgesteld vanwege het welbekende virus. Toen was er een maand geleden gedoe om de vergunning die niet in orde zou zijn. De gemeente zette vervolgens alles op alles om te zorgen dat het feest op 13 november jl. gevierd kon gaan worden.
Maar uitgerekend een dag van tevoren was er een persconferentie van demissionair premier Rutte en viel het alsnog in duigen.

“Tja, het is een kwestie van door blijven ademen”, relativeert uitbater Hans Bolluijt de situatie. Al is het een enorme teleurstelling natuurlijk, maar gelukkig krijgen we veel steun vanuit het dorp.”
Die Dinteloorders hadden zich ook al tijden verheugd op de feestavond die tegelijk een soort reünie zou worden van mensen van allerlei verenigingen. En natuurlijk was de dansvloer, muziek en aankleding voor het grootste deel al geregeld. “Juist om te zorgen dat we het op zaterdag overdag rustig zouden hebben. Maar toen konden we weer gaan afbouwen zonder het feestje te hebben gevierd. Het is niet anders, maar een nieuwe datum gaan we voorlopig niet prikken. Eerst maar eens wachten tot deze storm is overgewaaid.”

“Houden de moed erin”

Logisch dat Bolluijt voorzichtig is geworden na zo’n lange tijd corona-perikelen. De komende activiteiten zoals een voetbalclinic en wielercafé op 27 en 28 november heeft hij ook al moeten cancelen. Een theatervoorstelling in het dorpshuis waar hij de horeca exploiteert mag gelukkig wel doorgaan. “Ik kan er niks op verdienen, want er mag na 20 uur niks meer worden geschonken. Maar dan kunnen de mensen in ieder geval nog een leuke avond hebben.
Ik hoop natuurlijk dat er licht is aan het einde van de tunnel, want al denken leveranciers met je mee, je maakt toch een hoop onkosten.
Ondanks de tegenstrijdigheid van sommige maatregelen houden we de moed erin. Bovendien, ik zou niet graag op die plaats willen zitten waar de oplossingen moeten worden bedacht”, besluit Bolluijt.

Foto: Teleurstelling op teleurstelling: het jubileumfeest van de Buitelstee kon uiteindelijk toch niet doorgaan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.

(foto: de Buitelstee)

Beelden bij dit artikel