Pastoor Van Geel zegent de hubkes bij plaatselijke bakkers

STEENBERGEN – Zowel om de fysieke, maar vooral ook de geestelijke honger van de mensen te stillen, heeft pastoor Hans van Geel van de Sint Annaparochie vanmorgen vroeg bij het Bakhuys en bakkerij Ton van Hees traditiegetrouw de hubkes gewijd, die werkelijk als warme broodjes over de toonbank gaan.

Bastiën van Rosendaal van het Bakhuys verwacht in samenwerking met Albert Heijn Achterberg zeker zesduizend hubkes te verkopen, bij Ton van Hees begon de productie afgelopen vrijdag al en komt de teller op 35.000 uit. Hij heeft eigen zaken in Oud-Gastel in Steenbergen en levert ook aan de Gastelse C1000.

Het meest in trek zijn de anijsbroodjes, maar je hebt ze ook als gewoon witbrood, met rozijnen en bij Van Hees bovendien met kaneelsmaak. ,,Lekker met boter en suiker,’’ zei pastoor Hans van Geel, die bij het wijden de legende van Sint Hubertus uit de doeken deed, een lezing hield uit het evangelie van Johannes en tot slot de hubkeszegen uitsprak.

Zegening

 ‘Op voorspraak van de Heilige Hubertus vragen wij U: Zegen dit brood, stil onze honger en geef ons Uw kracht. Behoed ons voor alle gevaren en ziekten en maak ons bereid onze eigen gaven te delen met onze medemens’. Waarna hij de broodjes met wijwater besprenkelde en ook de aanwezige medewerkers en klanten op deze manier de zegen gaf.

De hoop uitsprekend dat mensen weer meer oog krijgen voor hun omgeving en de (geloofs)gemeenschap en bijvoorbeeld niet alleen maar op social media kijken om contacten te onderhouden en te zien wat er in de wereld gebeurt.