Paashaas blijkt dit jaar bij de Gummekes zijn tijd ver vooruit

STEENBERGEN – Ook dit jaar doet de Gummarusschool vanzelfsprekend weer mee met de kinderoptocht, die zaterdag 2 maart om elf over half twee start vanaf het Strieniusplein (langs de van Gaverenlaan). Onder leiding van de werkgroep Carnaval wordt vanuit de ouderenraad deze woensdagmiddag druk geknipt, geplakt en geknutseld om straks super voor de dag te komen. Al zal het publiek wat vreemd opkijken: het thema is Pasen. Maar dat komt omdat de Paashaas z’n tijd wijd vooruit is in Strienestad.

Esther Dam vertelt namens de werkgroep – waarin ook Carolien van der Weegen, Angela van Eekelen, Frieda Vugts en Kim Liefhebber actief zijn – dat ze met 28 kinderen tijdens deze knutselmiddag in de Gummarusschool een groot deel van het gekozen thema uitwerken. “We hebben deze middag de ondersteuning van zo’n tien paar extra handen. Die behoren de ouders toe die komen meehelpen. Samen met de kinderen wordt er de hele middag druk geknipt en geplakt om er voor te zorgen dat we een flink aantal paashazen hebben. Op carnavalszaterdag lopen we met een hele groep hazen mee in de kinderoptocht. Dan blijkt dat de paashaas zijn tijd werkelijk wijd vooruit is, toch wel een kleine twee maanden”.

Te rap hoppen

De groep draagt dan ook een spandoek mee, waarop de verklaring staat: “Onze Gummekes hoppen eel wijd veul te rap deur de tijd”.

Maar voor het zover is moet er nog het nodige werk worden verzet. “Een groot deel zal vanmiddag gebeuren, daarnaast komt onze werkgroep zo’n vier avonden bij elkaar. Dan wordt er stevig door geknutseld, maar ook dat is heel plezierig”, zo laat woordvoerster Esther weten. Wie de paashazen voorbij willen zien hoppen kan zaterdag 2 maart een kijkje nemen bij de kinderoptocht van Strienestad.

Door Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl