Ozosnel logeert al weken op de Welberg

WELBERG – Morgen rond deze tijd is de Sint alweer onderweg naar huis en daarom mag er nu een goed bewaard geheim verklapt worden. Gedurende de weken dat de goedheiligman in Nederland was, logeerde zijn paard Ozosnel…op de Welberg!
Aan de Boomdijk op het dorp woont een neef van Ozosnel, een prachtige witte hengst die Formidable heet. Dat de twee familie zijn, is trouwens overduidelijk want de gelijkenis is treffend. Hoe dan ook, Formidable had er geen enkele moeite mee dat zijn Spaanse neef de box met hem deelde aangezien hij vanwege zijn werk als producent van nieuwe schimmels toch veel op reis is.

Standje

Natuurlijk bleef de aanwezigheid van het beroemdste paard ter wereld niet geheel onopgemerkt. De officiële Sinterklaasvlag aan de buitenkant van de stal, hielp daar niet aan. Met speciale toestemming mochten een paar kinderen daarom stilletjes op bezoek bij Ozosnel, vaak met een wortel of een suikerklontje. Sommige kinderen zongen een mooi Sinterklaaslied of brachten een tekening en een verlanglijstje. Een enkele keer kreeg Ozosnel een standje van een kind omdat hij erbij hun thuis steeds zo’n rommel van maakte wanneer hij het waterbakje bij de kachel leegdronk.

Foto’s © Femke Martens

Tekst: Dasja Abresch

Beelden bij dit artikel