Ouderendag KBO Steenbergen schot in de roos

STEENBERGEN – De Ouderendag van de KBO Steenbergen, bestemd voor alle senioren uit de gemeente, is vanmiddag een doorslaand succes geworden. Ruim tweehonderd belangstellenden kwamen naar de theaterzaal van ’t Cromwiel, waar zij genoten van elkaars gezelschap en optredens van zowel het amusementskoor ‘In vuur en vlam’ als tonprater D’n Teun, die het publiek met zijn dolkomische lotgevallen deed schuddebuiken van het lachen.

Groot voordeel dat D’n Teun hierbij heeft, en waarvan hij op fantastische wijze gebruik maakt, is dat hij veel Steenbergenaren bij naam en toenaam kent. Dat maakt zijn grappen en grollen persoonlijk en daardoor nog veel leuker dan ze al zijn.

En dat D’n Teun af en toe best een beetje schunnig uit de hoek komt, nou dat vonden de aanwezigen geen enkel probleem hoor, integendeel. De lachsalvo’s waren niet van de lucht, als de tonprater weer eens een schuine bak vertelde, meestal met zijn vrouw als lijdend voorwerp.

Ook ‘In vuur en vlam’ bleek een schot in de roos. Het Halsterse gezelschap, ontstaan vanuit de brandweer aldaar, bracht onder meer gezellige medleys van bekende Amsterdamse wijsjes, cowboyliedjes, Dorus en Wim Sonneveld ten gehore, wat voor een feest van herkenning zorgde bij de oudere gasten van de succesvolle middag.