Oudercommissie werkt aan doorstart kinderdagverblijf Parkrakkers

STEENBERGEN – De lokale oudercommissie van kindercentrum ‘de Parkrakkers’ heeft een overname-kandidaat gevonden voor de vestiging die door Surplus Kinderopvang op 1 oktober wordt gesloten.

Sinds de sluiting vorige week bekend werd, stelden de leden van de oudercommissie alles in het werk om de locatie – op de hoek van de Zuidwal met de Van Gaverenlaan – te kunnen behouden als kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang (bso).

Bij ‘de Parkrakkers’ vond woensdagavond een door Surplus belegde informatiebijeenkomst plaats voor de betrokken ouders. Kort voor aanvang haakte de overname-kandidaat waarmee de oudercommissie in eerste instantie in gesprek was toch nog af en leek de gehoopte doorstart van de baan.

Tijdens de bijeenkomst stond echter een andere partij op. Voorzitter Karen de Vriend van de oudercommissie kan op dit moment geen naam noemen, maar verzekert dat het om een serieuze gegadigde gaat. ,,We hebben bovendien uitgezocht dat het absoluut een haalbare kaart is om een doorstart te maken. Dit is namelijk zeker niet het slechtst draaiende kindercentrum van Surplus.’’ Momenteel wordt de vestiging door zo’n tachtig kinderen bezocht.

'Locatie is dé grote kracht'

Voor succes op de langere termijn, zal de huurprijs van het pand echter wel omlaag moeten, stelt De Vriend. ,,Belangrijkste voorwaarde is sowieso dat de huur overgenomen mag worden, anders heeft het plan geen kans van slagen. We hopen komende week om de tafel te zitten bij de gemeente en vragen ook of Surplus ons hierin wil steunen. Het pand, zeker met z’n fantastische buitenspeeltuin, is namelijk de grote kracht van de Parkrakkers.’’

Ook als het gaat om de overname van de inventaris, hoopt en vertrouwt de oudercommissie op de medewerking van Surplus. Als het enigszins kan, zou de oudercommissie ook graag zoveel mogelijk vertrouwde gezichten van de huidige leidsters behouden. ,,Of dat lukt, valt in dit stadium nog niet te zeggen.’’

Volgens De Vriend zijn er bij de overname nog twee partijen betrokken, die belangstelling hebben getoond voor een ruimte in het kindercentrum. Zij voldoen in ieder geval aan de geldende bestemming van het gebouw, zijnde ‘maatschappelijke doeleinden’.