Optisport is nieuwe eigenaar van ‘t Cromwiel

STEENBERGEN – Ontmoetingscentrum ’t Cromwiel heeft een nieuwe exploitant, Optisport uit Tilburg. Voorheen was ’t Cromwiel in handen van Hydra Sport, maar dat bedrijf is nu overgenomen door Optisport. Wat dit gaat betekenen voor ’t Cromwiel is nog onduidelijk.

Optisport is marktleider op het gebied van Sport & Leisure en heeft bijna 350 accommodaties onder haar vleugels. Dat gaat om sporthallen, zwembaden en ijsbanen, maar bijvoorbeeld ook speelparadijzen en trampolineparken.

Optisport was niet beschikbaar om een toelichting te geven op de overname, maar volgens het persbericht blijven alle locaties (naast ’t Cromwiel zijn er nog zes andere locaties overgenomen) “verzekerd van een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. De huidige medewerkers van Hydra worden overgenomen en het vertrouwde beeld voor de gasten blijft hetzelfde. Wel worden de locaties voorzien van een Optisport uitstraling en zullen we kijken waar we de diensten kunnen uitbreiden met ons aanbod.”

In december voorstel over toekomst ‘t Cromwiel

Het beheer van ’t Cromwiel is vorig jaar een behoorlijk punt van discussie geweest binnen de gemeenteraad. Vooral de Volkspartij wilde dat het contract met Hydra zou worden opgezegd omdat er te veel klachten van gebruikers zouden zijn. Uiteindelijk is toen in december 2018 besloten dat het contract werd omgezet in een variant die jaarlijks opzegbaar is en dat er een onderzoek zou komen naar de functie van ’t Cromwiel.
Wethouder Esther Prent reageerde in de oordeelvormende vergadering van woensdag kort op het nieuws dat er een nieuwe eigenaar is. “Wij hebben dit pas recent vernomen via een vertrouwelijke brief. Hoe we er mee omgaan gaan we als college eerst nog bespreken. In december komt er sowieso een voorstel over de toekomst van ’t Cromwiel.”

Door: Nicole van de Donk