Oproep voor kandidaten BCD-prijs 2014

STEENBERGEN – Voor de twaalfde keer wordt eind dit jaar de Brandt-Corstius-Duijkers Prijs uitgereikt. De organisatie hiervan, onder juryvoorzitterschap van Kruislander Mees Hage, is daarom weer op zoek naar kandidaten, oftewel individuele personen, groepen en verenigingen die zich op vrijwillige basis onderscheiden in het culturele leven – in de ruimste zin van het woord – in de gemeente Steenbergen.

Eerdere winnaars waren o.a. Walter Siol, Stichting Stadsarcheologie Steenbergen, Con Slokkers, Die Vaertsingers en De Holle Roffel. De cultuurprijs wordt elke twee jaar uitgereikt, in 2012 gebeurde dat aan John Nijssen, voor zijn verdiensten ten bate van het Steenbergse carnavalsfeest.

De BCD-prijs vindt zijn oorsprong in de Stichting Nederlands Hervormd Weeshuis, die al meer dan een eeuw het Brandt-Corstius-Duijkers Fonds beheert, vernoemd naar twee vroegere bestuursleden van het weeshuis: dominee Brandt Corstius en postkantoor-directeur Duijkers. Van oudsher levert de stichting financiële bijdragen om het cultureel welzijn van de lokale gemeenschap te ondersteunen.

Tot 15 augustus kan iedereen kandidaten aandragen door een deelnameformulier op te vragen bij Mees Hage, Grote Bolspolder 9, 4756 TW in Kruisland, m.e.hagevani@kpnmail.nl

De winnaar ontvangt een sculptuur en een geldbedrag van 1500 euro.