zaterdag 16 november 2019, 14:00

Opnieuw volle winst voor Sc Welberg 1 tegen Lepelstraatse Boys

WELBERG - De eerste 15 minuten van de wedstrijd op het Zandbaantje speelden de beide teams op safe, tasten elkaar af en zijn aan elkaar gewaagd; er zijn  kleine kansjes voor beide partijen. Daarna trekt Welberg langzaam maar zeker het overwicht naar zich toe.

Er is een grote kans voor Troy Mol uit een voorzet van Peter van Giels, die over links op kan komen. Hij kan echter net niet voldoende met zijn hoofd bij de bal om af deze te ronden. In de 20 minuut is na een combinatie tussen Ritchie Krens en Troy Mol, de afronding te slap en kan de keeper van Lepelstraatse Boys de bal onderscheppen. De kansjes volgen zich in snel tempo op, Troy Mol en Cristian Gliga  zijn dicht bij een doelpunt, maar zij zien hun inzet net voor langs gaan en de bal over het doel gaan. Als in de 37e min Peter van Giels, Dennis Luijks aan kan spelen, maakt deze geen fout en scoort verdient voor Welberg  de 1 – 0. Wanneer na 5 min Lepelstraatse Boys een strafschop krijgt en deze benut, is het weer gelijk. Bij Welberg moet een verdediger vertrekken met rood na opmerkingen op de leiding. Met een ruststand van 1 – 1 gaan de teams aan de thee.

Voorsprong

De tweede helft begint Welberg sterk, vanaf de aftrap, breekt Dennis Luijks door en  schuift de 2 – 1 binnen. Op aangeven van rechts door Dennis Luijks, kan Jorik Raaymakers net niet voldoende onder de bal komen en schiet deze over. In de 57e minuut zet Dennis Luijks de bal, vanaf de achterlijn voor op Joey Nagelkerken, die de 3 – 1 binnen schiet.
Bij een van de spaarzame aanvallen van Lepelstraatse Boys, vergeet een aanvaller van zichzelf en kan met rood na commentaar op de leiding vertrekken. Dus tien tegen tien. Welberg heeft het beste van het spel. De een na de andere aanval van Welberg drukt Lepelstraat terug op hun helft. Dennis Luijks, is de verdediging te snel af en scoort, helaas wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, wat het niet was. Nadat Dennis Luijks in de 70e min nog voorlangs geschoten heeft, geeft hij 5 minuten later weer een strakke voorzet, waar Joey Nagelkerken wel raad mee weet en zo de 4 – 1 binnen schiet. Bij de volgende aanval, pakt Mahmoud Safwat voorzet van Cristian Gliga goed op en scoort de 5 – 1. Er volgen nog twee kansen, maar zowel  Eric van Minderhout als Dennis Luijks zien toe hoe de keeper hun inzet pakt. Waarna de wisselvallige scheidsrechter voor het einde wedstrijd floot met de eindstand van 5 – 1. Zo bleven de drie punten verdiend op de Welberg.

Aanstaande zondag is Welberg 1 vrij van kompetitie.

Door: Ad Bogers