Opnieuw oproep aan bevolking in Zuid om hulp bij jacht op vandalen

STEENBERGEN – Ondanks de gezamenlijke inspanning van gemeente, wijkteam, politie en buurtpreventieteam lukt het maar niet om de vandaal of vandalen die in Steenbergen Zuid voor flinke schade en overlast zorgen in de kraag te vatten. Opnieuw wordt een oproep gedaan aan de bewoners van de wijk om de ogen goed open te houden en vermoedens over de mogelijke dader(s) te melden.

Eerdere oproepen via de pers, via flyers en via digitale borden vorig jaar hebben tot nog toe niets opgeleverd. “Samen met politie, het openbaar ministerie, het buurtpreventieteam en met behulp van buurtonderzoek en oproepen aan de wijkbewoners wordt al lange tijd geprobeerd om een einde te maken aan sabotage van publieke eigendommen en brandstichtingen bij verenigingen en particulieren. Tot nu toe zonder succes”, zo laat de gemeente in een persbericht weten. “Het afgelopen paasweekeinde werd het huis beklad van een inwoner die zich actief inzet als lid van buurtpreventieteam Striene-Zuid. Vervolgens ging maandagnacht een tuinhuisje op en werden vorige week al boompjes vernield die net gepland waren”

Iets gezien? Bellen dan.

Vandaar de oproep tot grotere waakzaamheid. Wie iets verdachts ziet of hoort wordt dringend verzocht de politie te bellen via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Bij acute (nood)situatie mag meteen gebeld worden naar 112.
Ook roept burgemeester Ruud van den Belt de dader(s) op om zich te melden. “Wat je ook dwars zit, laat het me weten, dan kunnen we samen naar een oplossing zoeken. Ik ben ook jouw/jullie burgemeester en mijn deur staat voor iedereen open”, aldus de oproep.