Opkomst verkiezingen tot nu toe bijna twaalf procent

STEENBERGEN – Landelijk wordt er een diepterecord verwacht als het om de opkomst gaat bij de gemeenteraadsverkiezingen die vandaag worden gehouden. Bij de tien stembureaus in Steenbergen, Nieuw-Vossemeer, Kruisland, Dinteloord Welberg en De Heen loopt het vooralsnog ook niet bepaald storm: tot nu toe bracht 11,7 % van alle kiesgerechtigden zijn of haar stem uit.

Sinds vanochtend half acht tot vanavond negen uur kan er in de gemeente Steenbergen gestemd worden op zeven partijen: Gewoon Lokaal!, VVD, CDA, Steenbergen Anders, D66, PvdA en de Volkspartij zijn ‘in de race’ voor de 19 zetels die de Steenbergse raadszaal telt.

Vanaf 22.00 worden tijdens de verkiezingsavond in het gemeentehuis de uitslagen bekend gemaakt.

De verkiezingsstrijd spitste zich de afgelopen weken toe rond de positie van burgemeester Saskia Bolten, die nu al bijna drie maanden verplicht met verlof is, in afwachting van de bevindingen van haar waarnemer Joseph Vos over de bestuurscrisis. Ook de uitkomst van de verkiezingen zal mede bepalend zijn voor haar toekomst. Vanmorgen toog Bolten naar het gemeentehuis om haar stem uit te brengen.