Openingstijden Haringvlietbrug nu gunstiger aangepast voor verkeer

STEENBERGEN – Het gesprek dat onder meer het college van burgemeester en wethouders op verzoek van de fractie van VVD Steenbergen is aangegaan met Rijkswaterstaat om de openingstijden van de Haringvlietbrug gunstiger te maken voor het autoverkeer heeft succes gehad. De tijden waarop de brug opengaat worden aangepast.

De VVD-fractie vroeg in december vorig jaar om een dergelijke actie van b en w omdat ze wilde dat er iets gedaan werd aan het toenemend aantal files dat op de A29 ontstaat als de Haringvlietbrug opengaat. Rijkswaterstaat heeft overleg gehad met diverse belanghebbers en besloot het ‘bedieningsregime’ aan te passen. De brugopening van 15:30 uur – wanneer het op de weg druk is – komt te vervallen en wordt verplaatst naar 18:00 uur, aan het einde van de spits. Dit gebeurt voor een proefperiode van één jaar.

Extra opening

In de weekends en op feestdagen komt er een extra opening om 17:00 uur. Er komt voor het vaarverkeer een mogelijkheid voor 2 brugopeningen op aanvraag in het weekend tijdens het winterseizoen. En de aanvraagtijd voor een brugopening wordt verlaagd van 4 naar 2 uur. Daarnaast wordt de dienstregeling vereenvoudigd.