Open Markt leidt tot verkeersproblemen

STEENBERGEN – Vandaag ging na ruim een half jaar de Markt weer open voor doorgaand, gemotoriseerd verkeer. Dat verliep echter niet zonder slag of stoot. Weggebruikers hielden zich niet aan het eenrichtingsverkeer en ook het parkeren leidde tot chaotische toestanden én bijna-ongelukken.

Op de Markt geldt nu eenrichtingsverkeer van de Kaaistraat naar de Gummaruskerk. Aan de linkerkant zijn zeven langs-parkeervakken aangelegd. Automobilisten hadden dit laatste duidelijk niet in de gaten en parkeerden hun voertuigen allemaal ‘dwars’. Bij het verlaten van de Markt vergaten sommige chauffeurs rekening te houden met het eenrichtingsverkeer en in de loop van de dag kwamen er ook gewoon auto’s van de Oost- en de Westdam het plein opgereden. Zodoende raakten met name fietsers in de knel. Tot twee keer toe ging het bijna mis.
Winkeliers klaagden dat de nieuwe ‘spelregels’ niet goed aangegeven staan. De gemeente zou er goed aan hebben gedaan om de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) een aantal dagen op de Markt te posteren, teneinde iedereen wegwijs te maken.
Desgevraagd liet gemeentewoordvoerder Frits Slootmans weten dat er nog blauwe belijning wordt aangebracht om de parkeervakken duidelijker te markeren. ,,We houden het parkeergedrag in de gaten en zullen bij overtredingen niet meteen bekeuringen uitschrijven, maar eerst waarschuwen.”