Open dag als voorproefje op toekomst Landgoed Arcadia

STEENBERGEN – Onder het motto ‘da’s natúúrlijk genieten!’ zijn Stephan en Jenny Ardon druk bezig met de ontwikkeling van Landgoed Arcadia tot een (educatief) natuurspeelpark, dat volgens de uitbaters kan uitgroeien tot een regionale publiekstrekkervan de eerste orde. Vooruitlopend daarop, wordt er zaterdag 18 juni een grote open dag gehouden op het landgoed aan de Afgeslechtedijk in Steenbergen.

Het ondernemersechtpaar nam begin dit jaar, vanuit hun bijna 25-jarige ervaring met partyservicebureau Sardonos Promoties, de exploitatie van de horeca-accommodatie(s) op Arcadia over. Drie jaar lang beheerde Stephan Ardon, namens de gemeente Steenbergen, daarnaast ontmoetingscentrum ’t Cromwiel.

Toen dat werd geprivatiseerd en de keuze van de gemeente op een andere partij viel, besloot Ardon op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Een plek, waar hij als gastheer kan ‘optreden’ en het mensen naar hun zin kan maken. Landgoed Arcadia biedt volgens hem echter nog veel meer mogelijkheden en perspectief.

Recreatiemagneet voor heel de regio

,,Ik hoop niet dat het onbescheiden overkomt, maar het natuurspeelpark dat wij voor ogen hebben zou 'zomaar' kunnen uitgroeien tot dé recreatiemagneet voor zowel de gemeente Steenbergen als voor heel de Brabantse Wal.’’

Onderzoek heeft uitgewezen dat de ambitieuze plannen in potentie goed zijn voor wel 50.000 bezoekers per jaar. Educatieve en avontuurlijke speelgelegenheden binnen en buiten voor de jeugd, in combinatie met de fraaie tuin(en), maken het project geschikt voor heel de familie, zo verwacht Ardon, die nog zo’n anderhalf jaar nodig denkt te hebben om een en ander van de grond te krijgen.

Voorproefje op toekomstplannen

,,We willen het publiek echter nu al graag kennis laten maken met dit prachtige landgoed, vandaar dat we op zaterdag 18 juni een grote open dag houden, waarmee we in alle opzichten een voorproefje geven op wat hier in de toekomst allemaal te gebeuren staat.’’ Daarbij zijn tientallen verenigingen en organisaties uit Steenbergen en directe omgeving betrokken, ‘zodat zij zich ook in een unieke setting kunnen presenteren’.

Op het even uitgebreide als afwisselende programma staan o.a. roofvogelshows, volop sport- en spelactiviteiten, survivallen, bootcamp, boogschieten, volleybal, muziek, zang, fotoshoots, brandweer kunst, modelboten, natuurlijke workshops, een opblaasbare stormbaan, schapen, acties voor goede doelen, oldtimers, en uiteenlopende informatieve standhouders. ,,Natúúrlijk genieten voor heel de familie dus,'' aldus de initiatiefnemer.

Vrij toegankelijk

Belangstellenden zijn van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom, de toegang is gratis. Op verschillende terrassen zijn uiteenlopende versnaperingen verkrijgbaar, maar het is ook toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen en lekker te picknicken in de tuin.

De entree voor wie op de fiets komt is aan de Afgeslechtedijk 12, auto’s worden ter plekke doorverwezen naar de parkeerplaats op het terrein van de firma Van Meir in de Boonhil, vanwaar de bezoekers met pendelbusjes heen en weer worden gebracht naar de open dag. 

Voor nadere informatie: www.arcadiasteenbergen.nl en/of www.facebook.com/arcadiasteenbergen