Op valreep alternatieve busdienst voor Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Het vervallen van de buslijn 102 tussen Oude Tonge en Bergen op Zoom, met alle nadelige gevolgen van dien voor Nieuw-Vossemeer, wordt vooralsnog opgelost door de zogenoemde Schoolliner 614 zowel ’s morgens als ’s middags extra ritten te laten rijden, met name voor de Nieuw-Vossemeerse jeugd die in Bergen op Zoom naar school gaat.

Tot deze tijdelijke oplossing zijn de provincies Noord-Brabant en Zeeland vandaag gekomen. Zij komen hiermee op de valreep tegemoet aan de felle kritiek vanuit Nieuw-Vossemeer, waar grote commotie ontstond toen bleek dat de voor het dorp zo belangrijke dienstregeling per 1 maart zou verdwijnen. Een beslissing van Connexxion, dat het openbaar vervoer in de provincie Zeeland verzorgt en zodoende ook verantwoordelijk is voor de verbinding tussen Nieuw-Vossemeer en Bergen op Zoom.

De komende maanden gaan de beide provincies zoeken naar een structurele oplossing voor het wegvallen van de buslijn 102. Het eerder aangeboden alternatief van de ‘Haltetaxi’ werd in het Nieuw-Vossemeerse allesbehalve positief ontvangen, gezien de veel hogere kosten en de slechtere verbinding.

De Schoolliner 614 is overigens een dienstregeling van vervoersmaatschappij Arriva, die in Noord-Brabant opereert.  De extra ritten vertrekken om 7.29 en 7.59 uur vanuit Anna Jacobapolder en rijden dan via Sint Philipsland en Nieuw-Vossemeer naar Bergen op Zoom. De rit van 7.59 uur rijdt over Steenbergen. ’s Middags rijden de bussen in tegengestelde richting, om 14.40 uur rechtstreeks naar Nieuw-Vossemeer en Sint Philipsland en om 15.40 uur, vanaf het station in Bergen op Zoom, via Steenbergen.

Ook gaat er, allemaal met ingang van maandag 2 maart, nog een extra bus om 17.07 uur tussen Steenbergen-Sint Philipsland en Anna Jacobapolder, die bij de halte aan de Molenweg aansluit op lijn 310 (vertrek om 16.41 in Bergen op Zoom). Hierdoor ontstaat een extra reismogelijkheid met overstap in Steenbergen. In de tussenliggende uren op werkdagen en in de weekends kunnen de reizigers uit Nieuw-Vossemeer gebruik maken van Haltetaxi Zeeland.