Ook vereniging WBLD tegen uitbreiding kassen

DINTELOORD – Ook vereniging WBLD – Werkgroep Behoud Leefbaarheid Dinteloord – spreekt zich nadrukkelijk uit tegen een uitbreiding van tuinbouwkassen ten zuiden van de Noordlangeweg. De werkgroep heeft een verbond gesloten met de Steenbergse actiegroep die ook uitbreiding van glastuinbouw in het Steenbergse Westland wil voorkomen.

Voorzitter Leon Aanraad van de WBLD schrijft dit in een brief aan de gemeenteraad. Hij stelt het vreemd te vinden dat wethouder Wilma Baartmans deelneemt als lid van het ‘team Klimaatreis’ en “dat zij niets zegt over mogelijke uitbreiding van glastuinbouw in Dinteloord”.

“Luchtfietserij”

En ook: “VWBLD is van mening dat Steenbergen onnodig een berg geld uitgeeft aan deze onzin: deze vorm van luchtfietserij die helemaal los staat van vigerend politiek beleid. En wij als burgers moeten dat betalen en er zelfs nog eens veel tijd aan besteden. Doe je namelijk niets, dan stem je in. Dat is kennelijk het credo op dit moment…”. WBLD schrijft verder: “Hoe kan het toch zijn dat er geld wordt uitgegeven aan plannen t.a.v. uitbreiding glastuinbouw waarvan de gemeenteraad helemaal geen weet heeft en waar bij de inwoners van Dinteloord nauwelijks of zelfs in het geheel geen draagvlak is? De kater van ‘het lege mandje van Steenbergen’ zijn Dinteloorders nog niet vergeten!”.
Wel wil de vereniging graag meepraten en constructief meedenken over andere thema’s in de Klimaatoptiekaart, zo wordt aangegeven.