Ook Lian Korst in waterschapsbestuur

STEENBERGEN – Na de Koninklijke Onderscheiding die zij donderdag kreeg bij haar afscheid als raadslid van de gemeente Steenbergen, was er vandaag nog een aangename verrassing voor Lian Korst: De CDA-politica is met 2803 voorkeurstemmen in het bestuur van waterschap Brabantse Delta gekozen.

Korst stond op de vijfde plaats op de lijst van het CDA bij deze verkiezingen, die vorige week woensdag plaatsvonden. Haar partij behaalde vier zetels, maar vandaag werd pas duidelijk hoeveel stemmen de individuele kandidaten hadden ‘gescoord’ en wie er definitief in het waterschapsbestuur terechtkomen.

Korst moest afstand doen van haar gemeenteraadszetel, in verband met verhuizing van Steenbergen naar Bergen op Zoom, maar zei op voorhand dat zij het raadslidmaatschap ook zou opgeven bij verkiezing in het bestuur van Brabantse Delta. Daarin krijgt zij vanuit het Steenbergse gezelschap van Dinteloord Anco Sneep (VVD) en Steenbergenaar Ger de Neve (Ons Water), die sinds begin deze middag ook officieel weten dat zij gekozen zijn. Zij kregen respectievelijk 1136 en 1327 stemmen.