Ook Kruisland kijkt terug op een prima verloop van Koningsdag

KRUISLAND – Mister Orange Rob Rijshouwer had het er maar druk mee. Hij leidde als voorzitter van het Oranjecomité Kruisland de festiviteiten op Koningsdag. Gelukkig kreeg de actieve Kruislander hulp van een groep vrijwilligers. Het Oranjecomité kijkt terug op een gezellig Koningsfeest.

“We begonnen al vroeg, met het traditionele dauwtrappen. Met een prachtig vroege ochtendzonnetje en zo’n zestig deelnemers, was dat een fijn begin”, vertelt voorzitter Rijshouwer, nadat hij als speaker de spelletjes in dorpshuis Siemburg had begeleid. De versierde fietsentocht, het hijsen van de vlag en het oplaten van de ballonnen was toen reeds achter de rug.

Beachvolleybal op de Markt

Op naar de volgende activiteit, het vertrek van de puzzelfietstocht met aansluitend het beachvolley op het zandstrand dat op de Markt was aangelegd. Verrassend was daarbij de komst en vooral ook de deelname van burgemeester Ruud van den Belt. Die verwisselde zijn keurige jas voor een wedstrijdshirt en liet vervolgens zien dat hij ook beschikt over volleybalcapaciteiten. “De burgemeester scoorde de meeste punten”, zo liet Rob Rijshouwer weten. Hij kijkt met plezier terug op de feestelijke dag en stort zich vervolgens vol overgave op de afsluitende avond in De Commerce.

Foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl