Ook dit jaar geen MUZA in Dinteloord

DINTELOORD – Vanwege de nog altijd geldende coronamaatregelen voor festivals, worden de Dinteloordse MUZA-feesten afgelast. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat corona een streep door het evenement zet.

Een maand geleden sprak de organisatie de verwachting uit dat de 67ste editie van het driedaagse muziekfestijn dit jaar wel door zou kunnen gaan. De besmettings- en vaccinatiecijfers waren dusdanig dat een terugkeer naar normaal, de eerstvolgende logische stap was. Bands Zero Friction, 100% Katoen en Black Cat Bone en feestdeejay Mathijs Pluijgers werden geboekt en de data van 2 tot en met 4 september vastgelegd.

De hoop bleek echter vals te zijn, want al snel na de aankondiging maakte corona een come-back en werden de regels voor, met name, festivals aangescherpt.

Met pijn in het hart

Het neemt niet weg dat er wel mogelijkheden waren om de MUZA-feesten in een aangepaste vorm plaats te laten vinden, maar dat zou betekenen dat er concessies gedaan moesten worden die voor de organisatie afbreuk zouden doen aan het evenement. “De voorwaarden (terug naar normaal) die we als bestuur hebben gesteld zijn nog niet bereikt en daarom is dit besluit met pijn in ons hart genomen,” zo liet het bestuur vandaag via de Facebookpagina weten.

Alle pijlen worden nu op 2022 gericht wanneer de MUZA op 1, 2 en 3 september wordt gehouden.

Foto: MUZA